Apple Car е изправена пред друга бариера в сделките с батерииapple car

Китайски производители участват в сделките за акумулатори на Apple Car. Някои от исканията на Apple обаче плашат производителите.

Сделките с батерии на Apple Car изпитват нови проблеми. Съобщава се, че Apple преговаря с китайските CATL и BYD за батерии, но преговорите се прекъсват след някои високи изисквания от страна на технологичния гигант.

Проектът Apple Car стартира отново и отново през последните няколко години. Мнозина, които проследиха проекта, когато той излезе за първи път, смятаха, че е мъртъв. Но се появи слух , че Apple прокарва проекта напред и води преговори с производителите на батерии .

Китайски производители в действие за сделки с батерии на Apple Car

Производителите на батерии, специално споменати в предполагаемите разговори с Apple, бяха CATL и BYD , и двата са базирани в Китай . Според доклада проектът отново е в застой. Този път беше искането на Apple за определени концесии, за да подпише споразумение, което й позволи да доставя батерии за своя проект, спирайки проекта.

Източници, които твърдят, че са запознати с проекта, казват, че Apple иска един от производителите на батерии да създаде екип и съоръжение за производство на батерии в САЩ, преди да подпише каквито и да било сделки.

Според източници и двамата производители на батерии са отказали да изпълнят искането на Apple. Съобщава се, че CATL е решил да не наема американски екипи или да създава фабрики в щатите въз основа на напрежението между САЩ и Китай . BYD, от друга страна, се твърди, че е неудобно да построи фабрика от самото начало единствено за употреба от Apple.

Със сигурност е лесно да се разбере, че производител на батерии може да има резерви относно изграждането на фабрика и наемането на екип от работници с вероятно многомилионна инвестиция само от един клиент. Въпреки това има огромно търсене на батерии за електрически превозни средства и изглежда ще има търсене от други автомобилни производители, ако плановете на Apple се променят.

Слуховете предполагат, че Apple се доближава до японските производители на батерии, тъй като китайските опции пресъхват. Що се отнася до коя японска компания Apple разговаря, засега това е загадка.

Прочети Още: Главният изпълнителен директор на Twitter Дорси: Хиперинфлация ще се случи в света

Apple Car страда от години. Слуховете обаче се надигнаха отново в началото на 2021 г., когато технологичната компания изглеждаше близо до сделка с Hyundai за производство на превозното средство . По -късно корейският автомобилен производител потвърди, че всички разговори са приключили без ангажимент да работят с Apple.

Батериите остават едно от най-големите затруднения, пред които са изправени автомобилните производители, които искат да навлязат сериозно на пазара на електрически превозни средства.

Подобни публикации

  1. Dacia се забавлява с BMW: Безплатна чанта за вода за всеки!
  2. Първи от Mercedes-Benz в автономното шофиране!
  3. Tesla изтегля 40 000 автомобила: Ето защо!
  4. Кога ще бъде представен първият автомобил Xiaomi
  5. Автономно шофиране от Tesla FSD 10.12

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.