Apple монтира рекламен филм поради обвинения в расизъм!apple film

Apple монтира рекламен филм поради обвинения в расизъм!

Новата реклама на Apple, която беше в ефир от дълго време, беше пренаредена поради обвинения в расизъм. Ето подробностите!

IPhone 14 беше пуснат преди повече от два месеца. Компанията искаше да представи нов модел Plus с маркетингова стратегия, подобна на това, което Apple направи с iPhone 6 и iPhone 6 Plus, но нещата изглежда не вървяха според очакванията на Apple.

Компанията рекламира „Big and Bigger“ с песента Biggest на Идрис Елба, но проблемът е, че думата „Biggest“ , използвана в рекламата, накара Apple да бъде обвинена в расизъм и Apple премахна вокалите на песента от рекламата си.

Разгледай Още: Многоочакваната функция на WhatsApp беше пусната

Докато на Apple отне почти два месеца да премахне вокалите, потребителите на TikTok и тези в социалните медии имаха поредица от дебати защо думата „Най-големият“ е обвинена в расизъм.

Реклама, обвиняваща Apple в расизъм

Все още можете да гледате рекламата на iPhone 14 и iPhone 14 Plus „Big and Bigger“ за 7 септември в официалния YouTube канал на Apple, но ще забележите, че във видеото има само инструменти, а не текста на песента.

Apple все още включва песента на Идрис Елба, но вече няма „най-големият, най-големият, най-големият, най-големият, най-големият, това е най-големият отскок на лятото“. Както можете да видите в рекламата, Apple подчертава 6.1 и 6.7-инчовите екрани , които се намират в новите модели iPhone 14 и 14 Plus, тъй като компанията предлага 6.7-инчови дисплеи за непрофесионални потребители за първи път.

Тъй като новите iPhone нямат много нови функции, основната точка, която Apple иска клиентите да знаят, несъмнено е да наблегнат на по-голям екран, компанията предприема различна стратегия тази година, особено след като последните два модела iPhone mini се провалиха в продажбите.

Подобни публикации

  1. Google започва да изтрива неактивни Gmail акаунти!
  2. Google Bard вече може да гледа и обобщава видеоклипове в YouTube!
  3. Apple обявява, че ще предостави RCS поддръжка на iPhone!
  4. Microsoft преименува Bing Chat на Copilot
  5. Колко дял получава Apple от Google?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.