Apple обявява, че ще предостави RCS поддръжка на iPhone!apple rcs

Apple обявява, че ще предостави RCS поддръжка на iPhone!

Apple обяви, че ще осигури поддръжка на RCS за iPhone. И така, кога ще бъде налична функцията RCS? Ето подробностите! Apple обяви, че ще осигури RCS (Rich Communication Services) поддръжка на iPhone, под натиска на конкурентни компании като Google и Samsung. Той ще осигури поддръжка и функции в стил iMessage, които ще улеснят обмена на съобщения между потребителите на iPhone и Android.

Ще бъде пуснат през 2024 г.!

Поддръжката на RCS ще бъде налична в края на 2024 г. Поддръжката на RCS, която ще донесе функции в стил iMessage, като разписки за четене и висококачествени снимки и видеоклипове, ще улесни междуплатформените съобщения между устройства iPhone и Android. За разлика от SMS, RCS ще може да работи и през мобилни данни или Wi-Fi. Той също така ще замени SMS и MMS и ще съществува отделно от iMessage, където е възможно. Apple напомни на потребителите, че iMessage е по-сигурен от RCS.

Прочети Още: Колко дял получава Apple от Google?

Компанията каза, че RCS в момента не поддържа толкова силно криптиране, колкото iMessage, и направи съобщението за RCS, както следва:

„Към края на следващата година ще добавим поддръжка за RCS Universal Profile, стандарт, публикуван в момента от GSM Association. Ние вярваме, че RCS Universal Profile ще осигури по-добра оперативна съвместимост в сравнение със SMS или MMS. „Това ще работи заедно с iMessage, който ще продължи да бъде най-доброто и сигурно изживяване за съобщения за потребителите на Apple.“ И така, какво мислите по този въпрос? Можете да споделите коментарите си с нас в секцията по-долу.

Подобни публикации

  1. Google започва да изтрива неактивни Gmail акаунти!
  2. Google Bard вече може да гледа и обобщава видеоклипове в YouTube!
  3. Microsoft преименува Bing Chat на Copilot
  4. Колко дял получава Apple от Google?
  5. Съветът на ЕС одобри: Шенгенската виза може да се получи онлайн!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.