Бавно зареждане на телефонbavno zarejdane telefon

Вашият смартфон зарежда ли се бавно? Причини и решения!

Какъв е проблемът с бавното зареждане на смартфона и какво е неговото решение? Какво може да се направи, за да се зарежда смартфонът по-бързо? Ето методите за отстраняване на проблема!

Какъв е проблемът с бавното зареждане на смартфона и какво е неговото решение ? Има много методи, които могат да се приложат за отстраняване на доста досадния проблем, пред който са изправени повечето смартфони. С тези методи можете да премахнете въпросния проблем.

В наши дни почти всеки има смартфон. Смартфоните се превърнаха в малки компютри с развитието на технологиите, но потребителите могат да се сблъскат с много проблеми от време на време.

Прочети Още: Тестовете на iPad Air 5 са ​​същите като 11-инчов iPad Pro

Сред проблемите, с които се сблъскват потребителите, е бавното зареждане на устройството. Има методи, които могат да помогнат за решаването на проблема, който изпитват повечето потребители на смартфони.

Проблем и решение при зареждане на смартфон

 • Не използвайте фалшиво зарядно устройство.
 • Проверете кабела за повреда.
 • Възможно е да има проблем с батерията.
 • Портът за зареждане може да е дефектен или прашен.
 • Захранването може да е недостатъчно.
 • Проверете за приложения, работещи във фонов режим.

По-горе изброихме методите за решаване на проблема с бавното зареждане. Можете да намерите подробности за методите по-долу.

1. Не използвайте фалшиво зарядно устройство

Днес ние обикновено зареждаме нашите смартфони и таблети с помощта на USB кабелите, които идват с тях, но когато тези кабели се повредят по различни причини, ние купуваме нови. В този момент има един момент, на който трябва да обърнете внимание.

Фалшивите зарядни устройства могат да накарат смартфона да срещне много проблеми и дори да предизвика пожар. Поради тази причина използвайте оригиналното зарядно устройство вместо фалшивия продукт. По този начин едновременно ще предотвратите възможни проблеми и ще направите възможно зареждането на телефона правилно.

2. Проверете кабела за повреда

Кабелът за зареждане, който сте използвали от дълго време, може да е изтекъл, без да го усетите. Тъй като кабелите често се носят в нашите чанти и джобове, те вероятно ще бъдат огънати, смачкани и изложени на влага.

Въпреки че в началото тези фактори не са проблем, те намаляват живота на вашия кабел след определен период от време. В резултат на това може да изглеждат кабели, които изглеждат здрави, но не функционират правилно.

Дефектните кабели може не само да зареждат телефона ви бавно, но също така могат да причинят трайна повреда на телефона ви. Ето защо, ако вашето устройство се зарежда бавно, презаредете го с оригинален кабел и проверете дали същият проблем продължава.

3. Възможно е да има проблем с батерията

Ако устройството ви се зарежда бавно и няма проблем с кабела, може да имате проблем с батерията.

Понякога хроничен проблем, който възниква в края на процеса на производство на батерията, може да бъде забелязан по-късно. Поради тази причина батерията на телефона, който сте закупили, всъщност може да бъде проблемна част.

Препоръчваме ви първо да направите проучване, за да разберете дали батерията ви има такъв хроничен проблем. Освен това батериите на телефоните имат определен полезен живот. Следователно проблемът, който изпитвате, може да се дължи на факта, че батерията на телефона ви е достигнала края на живота си. В този случай можете да занесете телефона си в оторизирания технически сервиз.

4. Портът за зареждане може да е счупен или запрашен

Портовете за зареждане на смартфони и таблети могат да се износят с течение на времето и да бъдат изложени на различни условия. Фактори като топлина, студ, влажност, ръжда, прах, мръсотия могат да попречат на USB порта, от който зареждате телефона си, да работи.

Ако носите устройството си в джоба или чантата си, почиствайте редовно порта за зареждане на телефона си. Не използвайте течности по време на този процес, не повреждайте частите вътре в контакта и го изпълнявайте чувствително. В противен случай може да повредите порта и да предизвикате по-голям проблем.

Възможно е щифтовете вътре да се повредят, когато вещество влезе в гнездото за зареждане на телефона ви и го натисне. Освен това условия като влажност и пот в джоба ви могат да причинят ръждясване на този слот с течение на времето. В такива случаи можете да доставите устройството си на оторизиран технически сервиз.

5. Захранването може да е недостатъчно

Освен че зареждаме телефоните си от контакти, можем да ги зареждаме от компютри или пауърбанки. В миналото зареждането на нашите телефони от компютри беше лесен вариант, тъй като по-слаб източник на захранване беше достатъчен, за да зареди батериите с малък капацитет на нашите телефони.

С увеличаването на капацитета на батерията на телефоните от ново поколение се появиха по-високи нужди от енергия. За да се отговори на тази нужда, USB изходите на компютрите може да не са достатъчни. Powerbanks, от друга страна, трябва да имат определена изходна мощност, за да заредят телефона ви. Powerbank, който не отговаря на стандартите на вашия телефон, ще доведе до проблем с бавното зареждане.

6. Проверете за приложения, работещи във фонов режим

 • Отворете настройките.
 • Вижте категорията на батерията.
 • Отворете менюто „Използване на батерията“.

Източникът на проблема, с който се сблъсквате, може да е софтуер, защото някои приложения консумират голяма мощност. В резултат на това батерията на вашия смартфон може да се изтощи много бързо. Освен бързото зареждане има и проблем с бавното зареждане.

Такива ситуации могат да възникнат, когато правите актуализации на приложението или когато изтегляте и инсталирате ново приложение. Можете да разберете кое приложение изразходва най-много батерия, като следвате стъпките по-горе.

Препоръчваме ви редовно да изтривате приложенията, които се намират в ъгъла на вашето мобилно устройство и които не използвате. Дори и да не използвате тези приложения, то може да работи във фонов режим и да изразходва живота на батерията ненужно.

Какво може да се направи, за да се зареди по-бързо смартфона?

 • Заредете телефона си от контакта.
 • Не използвайте телефона си по време на зареждане.
 • Поставете телефона в самолетен режим.
 • Изключете телефона си.
 • Предпочитайте оригинално зарядно.

По-горе отговорихме на въпроса какво може да се направи за по-бързо зареждане на смартфона. Сега нека разгледаме тези методи по-подробно.

1. Заредете телефона си от контакта

Възможно е да зареждате вашия смартфон от компютъра чрез USB кабела, но това ще доведе до бавно зареждане на вашето устройство. Поради тази причина заредете устройството си от контакта. Така че можете да зареждате телефона си по-бързо.

2. Не използвайте телефона си по време на зареждане

Има и друг метод, който трябва да приложите, за да зареждате устройството по-бързо. Ако използвате различни приложения за дълго време по време на зареждане, телефонът ви ще се зареди по-късно от обикновено, тъй като отворените приложения консумират определено количество енергия. Затова не използвайте устройството си по време на зареждане.

3. Поставете телефона в самолетен режим

 • Отворете настройките.
 • Отворете категорията „Безжични и мрежи“.
 • Активирайте самолетен режим.

Ако трябва да използвате приложение или да сърфирате в интернет на вашия смартфон по време на зареждане, можете да активирате самолетния режим. За това можете да следвате стъпките по-горе. При някои телефони името на категорията, в която се намира самолетният режим, може да е различно. Освен това обикновено има пряк път за самолетен режим в панела за уведомяване.

Имайте предвид, че други хора не могат да се свържат с вас, когато активирате самолетен режим. Затова не използвайте този метод, когато очаквате важно обаждане.

4. Изключете телефона си

Ако няма работа, която изисква да използвате смартфона си по време на зареждане, можете да изключите устройството си. По този начин никакви приложения не консумират данни във фонов режим и вашето устройство може да се зарежда по-бързо.

5. Предпочитайте оригинално зарядно устройство

Винаги се уверете, че използвате оригиналното зарядно устройство, тъй като фалшивите зарядни устройства могат да причинят големи проблеми като бавно зареждане и пожар.

С тази статия „проблем със зареждането на смарт телефон и какво е решението?“ и „Какво може да се направи, за да се зарежда смартфонът по-бързо?“ Отговорихме на вашите въпроси. Ако имате някакви въпроси по темата, не забравяйте да ги споделите в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

 1. Как да добавите GIF към Gmail?
 2. Как да създадете папка в Gmail?
 3. Как да изпращате големи файлове чрез Gmail?
 4. Как да изтриете групови имейли в Gmail?
 5. Как да изтеглите видеоклипове от YouTube без програми?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.