ChatGPT консумира вода като лудChatGPT консумира вода като луд: Беше открито, че пие 700 хиляди литра вода само докато тренира!

Оказва се, че чатботът с изкуствен интелект ChatGPT консумира вода по време на почти всеки разговор. Така че, защо? Ето подробностите! Съобщава се, че чатботът ChatGPT с изкуствен интелект на OpenAI консумира 500 ml вода на всеки 20 до 50 сесии с въпроси и отговори.

Центърът за данни GPT-3 използва система за течно охлаждане, съдържаща 700 хиляди литра вода, за да предотврати прегряване. Причината за използването на този метод е почти същата като преминаването към течно охлаждане, особено за охлаждане на компютърни части от ново поколение.

Неадекватността на традиционните методи за охлаждане като вентилатори и дори климатици за охлаждане на днешните технологии причинява необходимостта от течно охлаждане за системи с изкуствен интелект.

Консумира 500 ml вода на всеки 20 до 50 съобщения

chatgpt pie voda
Изследователи от Университета на Колорадо Ривърсайд и Университета на Тексас Арлингтън откриха, че чатботовете с изкуствен интелект, включително GPT-3 на Microsoft, използват изненадващо количество вода в своите оперативни процеси.

Смята се , че GPT-3 е изразходвал 700 000 литра прясна вода по време на обучението си само в центрове за данни в САЩ.

Чатботът на Google с изкуствен интелект Bard също е базиран на система за течно охлаждане , която консумира вода . И Google, и Microsoft са запретнали ръкави, за да намалят потреблението на вода от системите си за охлаждане на центрове за данни с 95% преди 2024 г.

Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Научете как водата може да ремонтира вашия екран мигновено!
  2. Как да знаете часа, дори ако батерията ви е изтощена в iOS 18?
  3. Представена е VisionOS 2! Ето функциите
  4. Представен iOS 18: Вълнуващи функции!
  5. Забравете MacBook, iPhone и iPad! Бъдещето на Apple ще бъде това устройство

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.