Най-ясната снимка на черна дупка, създавана някогаcherna dupka snimka otblizo

Най-ясната снимка на черна дупка, създавана някога

Група астрономи повишиха нейната яснота, като пуснаха алгоритми за изкуствен интелект върху направената снимка на черна дупка. Подробностите са тук. Когато първата снимка на черна дупка беше споделена през 2019 г., тя имаше голямо въздействие по целия свят. Снимката на черната дупка, получена след дългосрочни проучвания на изследователите, беше изяснена в рамките на скорошното изследване.

Използвайки машинно обучение, астрономите редактираха изображението на черна дупка M87 и получиха най-ясното изображение на черна дупка досега.cherna dupka 2023

Открита е най-близката до Земята черна дупка

Ето подобрената снимка на черната дупка

Черните дупки, които се появяват след смъртта на звездите, са известни като едно от най-мистериозните неща във Вселената. Снимки на черната дупка M87, тежаща 6,5 милиона слънца и отдалечена на 550 милиона светлинни години, са направени с радиотелескопи.

Изображението обаче беше доста размазано. Използвайки машинно обучение в съответствие със законите на физиката, изследователите успяха да увеличат остротата на снимката. С новополучените данни се смята, че мистерията около черните дупки може постепенно да бъде премахната.

Подобни публикации

  1. Откриха най-голямото съоръжение в света срещу климатичната криза: каква е технологията за улавяне на въглерод от атмосферата?
  2. Светът става по-топъл: Ще се използва нов цвят в прогнозата за времето!
  3. Какво е слънчево изригване? Причини и последствия
  4. Интересно откритие на учени: Планета с кипящи океани!
  5. Какво е космически асансьор? Може ли да се построи космически асансьор?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.