Човек, който твърди, че е открил биткойн, ще плати 100 милиона долараchovek btc 100 mil dolara

Мъжът, който твърди, че е открил биткойн, е бил осъден да плати 100 милиона долара обезщетение. Размерът на случая достигна ниво от милиарди долари.

Мъжът, който твърди, че е открил биткойн на име Крейг Райт, беше осъден да плати 100 милиона долара като обезщетение на семейството на партньора си . Ищецът заведе дело, като поиска от Крейг да плати общо 1,1 милиона BTC . Но твърденията за Сатоши Накамото останаха без отговор. 

През 2008 г. някой с псевдонима Сатоши Накамото публикува статия от 9 страници, обхващаща основните идеи за биткойн. През 2009 г. е създадена биткойн мрежата и Накамото започва да копае първите монети. През същата година е направен първият биткойн трансфер от портфейла на Накамото към друг портфейл. 

Сатоши Накамото, който подкрепяше малък екип в развитието на биткойн мрежата до 2011 г. , след това изпрати имейл до разработчиците на биткойн, като обяви, че напуска работата. Изкопаните от него 1,1 милиона BTC останаха в личния му портфейл. 

Все още не е известно кой е Сатоши Накамото, който доведе до появата на пазара на биткойн, който вече достигна трилиони долари по размер. Но през 2016 г. Крейг Райт беше издигнат напред, твърдейки, че е Сатоши Накамото. 

Прочети Още: Наличието на различни ваксини срещу Covid-19 защитава повече

Крейг Райт: Човекът, който твърди, че е открил биткойн

Има много твърдения за Сатоши . Според някои биткойн е въведен от група американски икономисти след инцидента с Lehman Brothers . Икономистите се опитваха да създадат система за парични преводи, която да остане извън контрола на държавите. Според друго твърдение група японски учени излязоха с тази идея и след това се оттеглиха, за да я стабилизират. 

Крейг Райт, от друга страна, направи изявления, в които твърди, че е изобретил биткойн, противно на всички твърдения. След тези изявления семейството на партньора на Райт  Дейв Клейман го съди. Семейството на Дейв Клейман, който почина преди няколко години, поиска от Райт дял от 1,1 милиона BTC. 

Съдебният процес в Маями приключи от вчера. Журито по делото не беше убедено, че Райт е Сатоши. Поради тази причина те също така стигнаха до заключението, че Райт не притежава портфейла, който в момента струва повече от 56 милиарда долара. Така Крейг Райт избягва да даде на семейството на Клейман дял от 56 милиарда долара .

Въпреки всички обвинения, беше решено Wrigth да плати 100 милиона долара на семейството на Kleiman поради нарушения на авторски права, различни от биткойн в партньорството между Kleiman и Wright. 

След години на съдебни спорове, докато самоличността на Сатоши не се разкрива отново, собственикът на портфейла, съдържащ 1,1 милиона BTC, продължава да крие самоличността си.

Подобни публикации

  1. YouTube Music заменя Google Podcasts
  2. Дали Microsoft излъга, когато представи Edge Copilot?
  3. Tiktok ще бъде ли забранен в Турция?
  4. Радикално решение от Twitch
  5. WhatsApp тества нова функция за актуализации на състоянието!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.