Използването на двуфакторно удостоверяване в Twitter се заплаща!twitter uyazvimost otkradnati danni, dvufaktorno udostoveryavane twitter

Използването на двуфакторно удостоверяване в Twitter се заплаща!

Двуфакторното удостоверяване, един от най-използваните методи за сигурност, вече може да се използва само от абонатите на Twitter Blue в Twitter. Потребителите на Twitter скоро ще трябва да използват приложение за удостоверяване или ключ за сигурност, за да могат да използват двуфакторно удостоверяване, ако не са абонати на Twitter Blue. Уебсайтът е направил текстово базирано двуфакторно удостоверяване като специална функция за членовете, които плащат за абонаментната му услуга.

Абонатите без Twitter Blue вече не могат да активират, ако още не са го направили, но тези, които вече го използват, ще имат време до 20 март да деактивират метода и да активират друг тип удостоверяване. Twitter ще деактивира двуфакторното удостоверяване за тези, които не преминат преди тази дата, ако не са абонати на Twitter Blue.

Двуфакторно удостоверяване вече е изключително за абонатите на Twitter Blue

Twitter каза в съобщението си, че е взело решението, след като „видя, че базираното на телефонен номер двуфакторно удостоверяване се използва и злоупотребява от злонамерени хора“, но някои критици се съмняват в изявлението на Twitter и първоначалното намерение на компанията беше да добави двуфакторно удостоверяване към услугата Twitter Blue Той казва , Имайте предвид, че абонаментът за Twitter Blue струва между $8 и $11 на месец и $84 на година, със синя отметка до името на потребителя.

Каквито и да са истинските намерения на Twitter, повечето потребители, които са активирали двуфакторно удостоверяване на уебсайта си, сега може да се наложи да променят навиците си за влизане. Според доклада за прозрачност на компанията за 2021 г. 74,4% от потребителите, които активират двуфакторна автентификация, използват метода на SMS. Само 28,9% използват автентификатори и малък процент (0,5%) имат ключове за сигурност. Освен това само 2,6% от всички потребители на Twitter имат активирана двуфакторна автентификация, въпреки че числата може да са се променили оттогава.

“ Насърчаваме абонатите, които не са абонати на Twitter Blue, да обмислят използването на приложение за удостоверяване или метод за ключ за сигурност вместо това. Тези методи изискват физически да разполагате с метода за удостоверяване и са чудесен начин да се уверите, че акаунтът ви е защитен.“

Подобни публикации

  1. Нова функция за изкуствен интелект, идваща в Windows 11
  2. Нова функция за промяна на цвета на WhatsApp
  3. Как се пише?
  4. Най-популярната функция на Google и Samsung вече може да бъде добавена към iPhone!
  5. Друга нова функция Threads идва в Instagram: Кръстосано Споделяне!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.