Пуснато iOS 16.4 Developer Edition: Нови функции тук!ios 16 4

Пуснато iOS 16.4 Developer Edition: Нови функции тук!

С пускането на специалната версия за разработчици на iOS 16.4 се появиха иновациите, донесени от новата версия на операционната система. Ето подробностите!

Apple пусна първата бета версия за разработчици на iOS 16.4 онзи ден и въпреки че тази актуализация е предназначена за малка потребителска база, Apple даде представа какво ни очаква, когато бъде пусната стабилната версия на iOS 16.4. Тези функции включват нови емотикони, актуализирано приложение за подкаст и поддръжка за известия за уеб приложения.

31 нови емотикони

Емоджитата са доста важни и с iOS 16.4 получаваме 31 от тях. Първият проект на тези емотикони, които включват елен, гъска, розово сърце и фразата „разтърсен“, беше публикуван миналата година. Сега те скоро ще се появят на iOS устройства с най-новата софтуерна актуализация на Apple. Тъй като изданието от четвъртък е бета за разработчици, може да има някои промени в дизайна на тези емотикони във финалното издание.

Нови функции на приложението Podcast

Приложението Podcast на Apple също се актуализира с нови функции в актуализацията на iOS 16.4. Особено ако сте се абонирали за канали чрез приложението за подкасти, те ще се появят в нов раздел „Канали“ във вашата библиотека. С iOS 16.4 потребителите ще могат лесно да продължат програмите в движение чрез достъп до секцията за сърфиране в режим CarPlay. Актуализациите на приложения също ще бъдат изпращани до приложенията за iPad и macOS на Podcasts чрез предстоящите версии на iPadOS 16.4 и macOS 13.3. Опашката „Напред“ в приложението Podcasts ще ви покаже незавършени епизоди на програмата, дори ако не следвате въпросния подкаст. За да ги премахнете от опашката, ще трябва или да ги изтриете ръчно от там, или да ги маркирате като играни.

Незабавни уеб известия в Safari

Актуализацията на iOS 16.4 на Apple също носи добри новини за любителите на push известия за уебсайтове. Ако потребител е добавил уеб приложение към началния екран, разработчиците ще могат да изпратят насочено известие, след като поискат разрешение. Компанията за първи път демонстрира тази функция на Световната конференция за разработчици (WWDC) миналата година. Актуализацията на Safari 16.1 предостави на macOS Ventura механизъм „Web Push“, базиран на стандартите на W3C.

iOS 16.4 също има някои малки, но забележителни надстройки. Първо, приложението Messages вече поддържа богат преглед на връзките на Mastodon, така че можете да видите повече подробности за публикацията. Актуализацията на софтуера също така добавя поддръжка за самостоятелната 5G услуга на T-mobile за по-добри скорости. Нещо повече, потребителите ще могат да превключват екрана „Винаги включен“ с филтър за фокусиране.

Можете да изтеглите бета версията на iOS 16.4 чрез профил на програмист или да изчакате публичната бета версия да бъде пусната, за да я тествате.

Подобни публикации

  1. Неизвестна функция на Android
  2. С какви цветови опции ще се предлага серия iPhone 16?
  3. Galaxy A получи актуализация на потребителския интерфейс 6.1
  4. Какъв ще бъде животът на батерията на iPhone 16?
  5. Разкритите подробности за Galaxy Z Fold 6 развълнуваха феновете на Samsung!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.