Какви са функциите на Windows 11, копирани от MacOS?macos kopirani it windows 11

Какви са функциите на Windows 11, копирани от MacOS?

Windows 11 ще бъде достъпен за потребителите по-късно тази година. И така, какви са функциите на Windows 11, копирани от MacOS? Ето всички любопитни подробности!

През последните няколко седмици Microsoft представи новата си операционна система, наречена Windows 11. Новата операционна система на базираната в САЩ компания е доста подобна на MacOS. И така, кои са функциите на Windows 11, копирани от MacOS?

Списък с функции на Windows 11, копирани от macOS

През последните няколко седмици Microsoft представи новата си операционна система, наречена Windows 11. Новата операционна система на базираната в САЩ компания е доста подобна на MacOS. И така, кои са функциите на Windows 11, копирани от MacOS ?

Лента на задачите и меню „Старт“.
Една от най-големите промени в дизайна на Windows 11 е новата лента на задачите. С промяната, направена в лентата на задачите, иконите, включително менюто „Старт“, са разположени в средата точно както в MacOS. Стартовото меню и иконите преди бяха отляво в Windows.

Дизайн
Microsoft също направи големи промени в езика на дизайна на операционната система. Някои части от прозорци в инструменти като контролния панел, файловия изследовател, диспечера на устройствата са направени полупрозрачни. В допълнение към полупрозрачността, ъглите на прозорците бяха направени овални.

Интеграция на различни устройства
Интеграцията на различни устройства е една от най-важните характеристики на екосистемата на Apple. Например, можете да продължите бележката, която сте направили на вашия iPhone на iPad. Американският технологичен гигант добави функция, подобна на интеграция на различни устройства в Windows 11, но тя все още е далеч от гореспоменатата функция на Apple.

Заявявайки, че Windows 11 използва силата на облака, Microsoft заявява, че всички файлове на Office могат да бъдат синхронизирани на телефон, лаптоп или всяко устройство в новата операционна система.

Секция Widgets
Друг аспект на Windows 11, подобен на MacOS, е новият раздел Widgets. Въпреки че джаджите не са нови за Windows, Microsoft добави секция за джаджи точно като тази в MacOS. В Windows 11 приспособленията вече ще се показват в полупрозрачен прозорец от лявата страна на екрана. Този раздел ще включва опции като „Добавяне на джаджи“ и „Редактиране на джаджи“.

Стартиране на приложения за смартфон
Вдъхновен от Apple, Microsoft добави възможност за стартиране на Android приложения към новата си операционна система. Така приложенията за Android в Windows 11 могат да се изпълняват по много практичен начин.

Гласово въвеждане
Гласовото въвеждане е нова функция за потребителите на Windows 11, но не е нова функция за потребителите на MacOS. Тази функция в Windows 11 е много по-добра, отколкото в MacOS, тъй като разбира и пунктуацията. В допълнение към текста могат да се добавят емотикони чрез подаване на гласова команда.

Мулти десктоп
Microsoft най-накрая ще разреши множество настолни компютри в новата операционна система. Различни приложения могат да работят на различни настолни компютри. Трябва да се отбележи, че потребителите на Mac имат подобна функция от известно време. Екранът за превключване или създаване на работния плот е доста подобен на този в MacOS.

Можете да разгледате още по-темата Как да контролирате известията на macOS?

Подобни публикации

  1. Пуснато приложението Vision Pro на TikTok
  2. Миграцията на потребителите на телефони с Android към iPhone
  3. Лаптоп с подвижен екран идва от Lenovo!
  4. Какви са характеристиките на Xiaomi Mi 11T?
  5. Apple представи своя нов модел с изкуствен интелект

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.