Как да контролирате известията на macOS?macos izvestie 1

Как да контролирате известията на macOS?

За да увеличат полезността на устройствата с macOS, потребителите могат лесно да контролират известията на устройството. И така, как да контролирате известията на macOS?

Бързото изчезване на банери за известяване в горния десен ъгъл на екрана на устройства с macOS може да дразни потребителите на устройства. За тази ситуация потребителите могат да осигурят контрол на известията с няколко прости метода. Ефективността на устройството може да се увеличи чрез контролиране на известието на macOS. С контрола за уведомяване на macOS се определя кои известия за приложения се запазват на екрана и кои се скриват автоматично.

Настройки за уведомяване на екрана на macOS

За да промените настройките за уведомяване на екрана на macOS;

 • Първо, „Системни настройки“
 • След това трябва да се въведат опциите „Известия“.

В горната част на устройствата с macOS са настройките „Център за уведомяване“. Следните корекции могат да бъдат направени от настройките на Центъра за уведомяване:

1. Разрешаване на известия при дублиране на екрана или споделяне
Можете да предотвратите известията, идващи до вашето устройство, да бъдат виждани от другите хора, докато споделяте екрана по време на разговор в приложения като Zoom. За да предотвратите появата на входящи известия, настройката „Разрешаване на известия при дублиране на екрана или споделяне“ трябва да бъде изключена.

2. Разрешаване на известия, докато екранът заспива
MacOS приспива екрана след дълги периоди на неактивност. В такива случаи светлината на екрана мига при всяко получено известие. Ако не искате да използвате тази функция, можете да я изключите. За целта трябва да изключите функцията „Разрешаване на известия, докато екранът спи“.macos izvestie 1

3. Показване на визуализации
В падащото меню; Има опции „Винаги“, „Никога“ и „При отключване“. Тези опции са; Показва на потребителя съдържанието на известията в приложенията. Например; Когато macOS е отключен, опцията „When Unlocked“ може да се активира, за да направи съдържанието по-лесно за виждане.

4. Разрешете известия, когато екранът е заключен
Когато функцията „Разрешаване на известия при заключен екран“ е изключена, ако компютърът е заключен, компютърът се заглушава в точката на входящите известия, ако клавиатурата е далеч.

Настройки за уведомяване за приложения на macOS

Има списък с приложения на екрана с настройки за уведомяване на macOS. Всяко приложение има свои собствени настройки. Можете лесно да контролирате дали искате да получавате известия или не. В macOS настройките за уведомяване на приложенията могат да бъдат направени по следния начин;

 • Кликнете върху приложението, което искате да промените.
 • След това известията могат да бъдат включени или изключени напълно от секцията „Разрешаване на известия“ в горната част на страницата.

macos izvestie

Ако изберете да имате включени известия в приложенията, в горния десен ъгъл на екрана ще се появят три предупреждения;

 • Нито един
 • Предупреждения
 • Банери

Когато щракнете върху опцията „Няма“, известието не се появява на екрана. Можем да кажем, че опцията „Банери“ е стандартна. Известието на екрана изчезва след пет секунди. Ако одобрите опцията „Сигнали“, можете да запазите известията на екрана. Ако искате да запазите известията частни, можете да изберете настройките „Показване на визуализации“ и „Никога“.

Какви са функциите на Windows 11, копирани от macOS, за да изследвате подобни на Windows функции на устройства с macOS ? Можете да прочетете нашата статия.

Подобни публикации

 1. Пуснато приложението Vision Pro на TikTok
 2. Миграцията на потребителите на телефони с Android към iPhone
 3. Лаптоп с подвижен екран идва от Lenovo!
 4. Какви са характеристиките на Xiaomi Mi 11T?
 5. Apple представи своя нов модел с изкуствен интелект

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.