Gigabyte Aorus GeForce RTX 2080 Super 8G

gigabyte rtx 2080 super 8g performans

Смятахме, че е подходящ момент да разгледаме по-отблизо Gigabyte AORUS GeForce RTX 2080 SUPER 8G и започнахме да си играем с графичната карта.
Отдавна не разглеждаме хардуер на високо ниво. Смятахме, че е подходящ момент да разгледаме по-отблизо модела Gigabyte AORUS GeForce RTX 2080 SUPER 8G и разгледахме подробностите за графичната карта.

Наскоро пуснатият на пазара Aorus GeForce RTX 2080 се откроява с високата си производителност, както и със своята охладителна система и издръжливост. Нека не се разбира, че по-специално охлаждащата система е много добре проектирана. По този начин производителността на картата се увеличава и животът на картата се удължава, тъй като тя се охлажда добре. В нашата статия се опитваме да разгледаме по-отблизо производителността на графичната карта, функциите на охладителя и много други подробности. Ако сте готови, нека започнем.gigabyte aorus geforce rtx 2080 super 8g

Спецификации Gigabyte AORUS GeForce RTX 2080 SUPER 8G

 • Осъществено от GeForce® RTX 2080 SUPER
 • Интегрирана WINDFORCE Stack 3X 100 мм система за охлаждане на вентилатора с 8GB GDDR6 256-битов интерфейс с памет 
 • RGB преработен
 • 7 видео изхода
 • RGB AORUS LOGO Осветена метална задна плоча 12 + 2 фази на захранването, предназначена за овърклок 
 • Аерокосмическа защита с покритие от PCB
 • Поддръжка на NVIDIA NVLINK
 • Технологии като Ray Tracing и DLSS 2.0 с RTX платформа
 • 4 години гаранция (изисква се онлайн регистрация) 
 • Основен часовник: 1860 MHz (референтна карта: 1815 MHz)

Aorus GeForce RTX 2080 Super 8G , който е малко по-силен от референтната карта, е една стъпка пред референтната карта по отношение на скоростта на ядрото . Но един от най-поразителните детайли е металната задна плоча. Благодарение на металната задна плоча, опциите за овърклок на картата са разнообразни и благодарение на охлаждащата система картата може да работи с много по-високи скорости. 

На картата има 7 различни видео изхода и един от тези изходи е USB-C порт, което не е от ситуациите, с които сме свикнали. Благодарение на големия брой изходи, графичната карта може да поддържа до четири дисплея, работещи едновременно в два различни режима. Gigabyte обясни ситуацията по следния начин: „AORUS осигурява общо 7 видео изхода в сравнение с референтната карта 5 видео изхода. Допълнителните 2 HDMI порта позволяват на потребителите да имат по-голяма гъвкавост при свързване към дисплея. 3xHDMI + 1xDP + 1xUSB-C за вашите монитори без адаптер или Можете да изберете 3xDP + 1xHDMI + 1xUSB-C. „

Една от детайлите, които Gigabyte набляга на този модел, е осветителната система. Благодарение на преработените RGB светлини можете да отразявате повече цветове на графичната карта или да извършвате желаните от вас промени чрез софтуера.

gigabyte rtx 2080 fan

Система за охлаждане и подробности

Моделът Super 8G използва 3 броя 100 мм вентилатори. Благодарение на трите вентилатора, работещи заедно, се осигурява по-голям и по-плавен въздушен поток. Компанията, която работи върху разположението на вентилаторите и тяхната скорост на въртене, е проправила пътя за по-добър въздушен поток. В тази система двата външни вентилатора се въртят обратно на часовниковата стрелка, докато средният вентилатор се върти по посока на часовниковата стрелка. По този начин въздухът се прехвърля в картата по-ясно.

Сравнявайки тази система с други вентилаторни системи, Gigabyte обясни как системата осигурява въздушен поток с по-добри визуални ефекти в документа, публикуван на уебсайта му . Три 100-милиметрови вентилатора поддържат въздушния поток, докато по-големите вентилатори далеч не осигуряват въздушен поток. По същия начин е напълно възможно да тествате това с ръка, докато картата работи.

Един от най-изгодните аспекти на системата с тройни вентилатори е не само процесорът; че околните единици също могат да се възползват от охлаждането. RAM и MOFSET са основните единици, които трябва да се вземат предвид при такива графични карти, предназначени за овърклок . Тези системи могат да се нагреят много в моменти, когато електричеството се наслагва. Следователно тези системи са включени в списъка за охлаждане като една от подробностите, които повишават производителността на картата.

В допълнение към вентилаторите, медните охлаждащи системи, използвани на картата, също правят дизайнерски разлики и допринасят за охлаждането на картата, увеличавайки нейната издръжливост и производителност.rtx 2080 metal zadna chast

Устойчивост

Gigabyte GeForce Aorus RTX 2080 Super 8G , метална задна плоча на старта благодарение на по-високо ниво на защита, отколкото вече успя да привлече случая. Благодарение на металните части, здравината на картата се издига на едно ниво. 

Вторият детайл, който се откроява по отношение на издръжливостта, е системата за защита Aerospace-Grade с PCB покритие. Gigabyte обяснява: „Прахоустойчивите екрани предпазват платката от прах, насекоми, паднали винтове, пробивни стружки и абразия. Устойчивостта на влага предотвратява нежеланите пътища на предаване и повреда на дървесината. защитава. „

Накратко, благодарение на този материал, покриващ платката, се предотвратяват леки външни смущения, които лесно могат да нарушат графичната карта. Ако си спомняте преди, на графични карти от стар стил, винт, който е паднал от ръката ви, може да надраска платката, причинявайки цялата платка да стане неизползваема.

Добре проектираната охладителна система е един от детайлите, които увеличават трайността на картата. Особено ако ще използвате картата при постоянен овърклок, както знаете, картата ще бъде много гореща в сравнение с нормалното. Факт е също така, че продължителността на живота на картите, които работят при високи температури, постоянно намалява. Една добра система за охлаждане е сред детайлите, които увеличават трайността както при овърклок на картата, така и когато работи с нормални скорости.gigabyte rtx 2080 super 8g performans

Gigabyte AORUS GeForce RTX 2080 SUPER 8G Performance

Gigabyte AORUS GeForce RTX 2080 SUPER 8G , който работи по-бързо от основния модел  , ви дава много задоволителни резултати по отношение на производителността. Особено при Full HD, видеокартата, която ще ви позволи да достигнете желаните стойности, ви помага да виждате по-високи стойности благодарение на овърклок. Можем да изброим FPS стойностите на картата от някои игри при 1080p, както следва.

 • Tom Clancys Ghost Recon Wildlands – 66.8FPS
 • Assassins Creed: Одисея – 78,6 FPS
 • Red Dead Redemption 2 – 85,5 FPS
 • Deus Ex: Разделено човечество – 88,5 FPS
 • Total War: Three Kingdoms – 88,6 FPS
 • Дивизия 2 – 95 FPS
 • Borderlands 3 – 95 FPS
 • Контрол – 97,5 FPS
 • Grand Theft Auto V – 111,9 FPS
 • Just Cause 4 – 117.3 FPS
 • Battlefield V – 144,8 FPS
 • Battlefield 1 – 183,5 FPS
 • Doom Eternal – 200+ FPS

Gigabyte AORUS GeForce RTX 2080 SUPER 8G, който дава стойности над очакванията в повечето игри, които изискват висока графика, особено DOOM Eternal, ясно показва, че е доста солидна по производителност. 

Можете да разгледате официалния уебсайт на Gigabyte и да се запознаете отблизо с картата, за да разберете всички подробности за картата и да получите достъп до цялата информация .

NVIDIA RTX Technologies

Една от подробностите, които увеличават производителността на графичната карта на едно ниво, са технологиите, произведени от NVIDIA. Първият от тях може да бъде показан като NVIDIA NVLINK , който броим сред характеристиките на картата . Освен това основните технологии, използвани от всички RTX карти, увеличават вашето изживяване.

Платформата NVIDIA RTX, вместо да бъде серия, в която се произвеждат нови графични карти, носи много технологични промени. Можете да намерите тези технологични промени и подробности точно по-долу. Можете  да научите подробности за технологиите NVIDIA RTX, като посетите съответния уебсайт.

Технология NVIDIA NVLINK

Потребителите на настолни компютри отдавна знаят, че пускането на две графични карти едновременно може да създаде много трудности. Но благодарение на технологиите, разработени през последните години, този проблем вече е в неговата история. Благодарение на NVLINK , графичните карти NVIDIA могат да се използват с SLI връзка без никакви проблеми и тяхната производителност не се променя. Също така, благодарение на NVLINK , 4K и VR устройствата могат да дадат по-висока производителност.nvidia-nvlink 2020

Какво представлява NVIDIA Ray Tracing? Какво работи в игрите?

NVIDIA Ray Tracing беше една от най-иновативните промени, публикувани през последните години. Новата технология, която може да се нарече трасиране на лъчи или компютъризация на реалната светлина, доведе до появата на по-красиви графики.

Преди технологията Ray Tracing , осветлението в игрите беше ръчно регулирано от разработчиците. Осветлението, проектирано по време на строителството, често е било достатъчно; реалистичната технология на осветлението обаче направи нещата една крачка напред. Освен това тези лъчи могат да отразяват лъскави повърхности или предмети като вода.

Когато застанете до горящо превозно средство по старата технология, пламъкът от автомобила осветява само определени точки по начина, по който производителите са искали. Сега светлината от пламъците изглежда по-реалистична, тъй като светлината може да филтрира, както желае. Всъщност в реалния живот светлината работеше точно така.minecraft rtx dxr ray tracing 003 off

Точно по-горе е изображение на това как изглежда изображението без проследяване на лъчи в Minecraft .

На второто изображение можете да видите какъв вид изображение се появява, когато е включено проследяване на лъчи. Както ще забележите , когато технологията Ray Tracing е включена , светлината всъщност започва да запълва пространства от местата, които намери. Докато в първото изображение има тъп въздух, във второто изображение можете да получите усещането за лутане в реалния свят.minecraft rtx dxr ray tracing 003 on

Видяхте колко ефективно е проследяването на лъчи дори в игра, направена от блокове като Minecraft.control ray tracing on and offf

В играта, наречена Control , разработена от Remedy, ставаме свидетели на малко по-усъвършенствана версия на това. Както можете да видите от изображението по-горе, когато Ray Tracing е включен, стилът на играта се променя внезапно. Светлината изпълва коридора и прониква през прозореца, добавяйки по-реалистично усещане към пространството.

Тази технология от NVIDIA помага сенките да изглеждат по-добре със светлината. С нарастващия реализъм на сенките, атмосферата става по-реалистична и приятна за окото в игрите, които избират по-тъмни теми.

По същия начин можем да видим това най-добре на следното изображение: Когато RTX е включен, пламъците се отразяват върху автомобила, правейки атмосферата по-добра, докато когато RTX е изключен, това отражение отсъства, така че пламъците остават само до колата.battlefield 5 ray tracing on off

Списъкът с игри, в които скоро ще бъде използвана технологията Ray Tracing , която е високо оценена от играчите, е изброен, както следва.

 • Атомно сърце
 • Battlefield V
 • Граница
 • Call of Duty: Modern Warfare (2019)
 • Контрол
 • Конвалария
 • Киберпънк 2077
 • Избави ни Луната: Фортуна
 • DOOM Вечен
 • Умираща светлина 2
 • Включен
 • ЮМРУК
 • Справедливост
 • JX3
 • MechWarrior 5: Наемници
 • Метро Изход
 • Minecraft
 • Проект DH
 • Проект Х
 • Земетресение II
 • Пръстен на Елизиум
 • Сянката на гробницата
 • СИНХРОНИЗИРАНО: Извън планетата
 • Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2
 • Watch Dogs Legion
 • Волфенщайн: Youngblood
 • Меч Ксуан-Юан VIIcontrol dlss on of
 • Технология NVIDIA DLSS

  Друга вълнуваща технология, разработена от NVIDIA, е технологията DLSS 2.0 . DLSS, който влезе в живота ни повече с платформата RTX , се дължи на комбинацията от технологии за изкуствен интелект с игрални изпълнения. Интегрирайки технологии за дълбоко обучение на невронни мрежи в платформи за графични карти, NVIDIA успя да увеличи стойностите на FPS, остротата на изображенията и цялостната красота с помощта на изкуствен интелект.

  За да включи NVIDIA тази технология в своите карти, идваха процесорните блокове на платформата RTX , работещи с висока скорост. С увеличаването на скоростта на картата се увеличава размерът на данните, които тя може да обработва и по този начин стават достъпни системи за изкуствен интелект. DLSS 2.0 беше показан като един от най-добрите примери за това.

  NVIDIA всъщност започна да работи по системи за изкуствен интелект, които подобряват визуалните ефекти отдавна. Проектиран да коригира повредени снимки през 2016 г., DLSS достигна различна точка, след като мощността на хардуера се увеличи.

  Докато DLSS успяваше да редактира само една снимка в ранните си дни, DLSS 2.0, който се използваше на RTX карти , достигна силата да работи върху всеки кадър в игри с висока разделителна способност. Изкуствен интелект, който направи всеки кадър по-добър, естествено направи изображението да изглежда по-добре. Добрата новина е, че докато DLSS правеше приятни за окото изображения, той също така увеличава FPS. Накратко, системата също решаваше проблеми с оптимизацията.

  Както геймърите знаят, оптимизацията е един от постоянните проблеми за игрите. Тъй като различна хардуерна комбинация работи на всеки компютър и производителите на игри трябва да оптимизират своите игри за десетки различни хардуерни продукти. DLSS 2.0, от друга страна, влиза в игра тук, подобрявайки изображенията, както и улеснявайки обработката на изображението на екрана, проправяйки пътя за увеличаване на производителността.

  Благодарение на DLSS 2.0 изображенията стават по-детайлни, докато изглеждат по-добре на окото благодарение на предоставената острота. Докато всичко това е направено, изображенията, които трябва да бъдат обработени, поставят по-малко напрежение върху вашите компютри, благодарение на намаляването на броя на частиците, отразени на екрана. Както можете да видите на изображението по-горе, благодарение на DLSS 2.0, проводниците на вентилационния вентилатор могат да бъдат избрани отделно.

  Отново DLSS Друго предимство, предоставено чрез различните разделителни способности на изображенията, може да се увеличи плавно. Когато се опита да се покаже изображение с резолюция 1080p с резолюция 4K, в някои случаи качеството се загуби. Например; Ако стартирате 1080p-проектирана игра с 4K резолюция на вашия 4K монитор, може да не постигнете очакваната производителност. В игри с поддържан DLSS 2.0, това увеличение на разделителната способност се поддържа от системата за изкуствен интелект, така че загубата на качество на изображенията е предотвратена.

  В списъка на игри, които скоро ще поддържа технология DLSS 2.0 е в списъка, както следва:

  • Ark: Survival Evolved
  • Химн
  • Атомно сърце
  • Battlefield V
  • Избави ни Луната: Фортуна
  • Безстрашен
  • Финална фантазия 15
  • Раздробени земи
  • Хитман 2
  • Острови Nyne
  • Справедливост
  • JX3
  • Mechwarrior 5: Наемници
  • Метро Изход
  • Светът на ловеца на чудовища
  • PlayerUnknown’s Battlegrounds
  • Остатък: От пепелта
  • Сериозен Сам 4: Планета Badass
  • Сянката на гробницата
  • The Forge Arena
  • Ние щастливи малко
  • Darksiders III
  • Избави ни Луната: Фортуна
  • Страхувай се от вълците
  • Hellblade: Жертвата на Senua
  • КИНЕТИЧНИ
  • Outpost Zero
  • The Walking Dead на Overkill
  • ИЗМЕР
  • Штурмовици
  • Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2

  Можете да посетите този адрес, за да закупите графичната карта със страхотни функции и да видите по-подробно всички подробности за картата.

Подобни публикации

 1. Ефективност на батерията на iPhone с инсталиран iOS 16
 2. Мета работи върху изкуствен интелект, който може да разчита мозъчни вълни
 3. Audi разкрива нов електрически автомобил Activesphere
 4. AMD обявява датата на представяне на процесорите от серия Ryzen 7000
 5. Представена е пилотна технология Xiaomi за автономно шофиране

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.