Google започва да изтрива неактивни Gmail акаунти!google iztriva neaktivnite profili akaunti

Google започва да изтрива неактивни Gmail акаунти!

Google ще започне да изтрива неактивните акаунти в Gmail, което обяви по-рано, следващата седмица. Ето подробностите! Google ще започне да изтрива неактивни Gmail акаунти следващата седмица на 1 декември.

Това е един от планираните ходове на Google, които обявиха през май. Толкова много, че компанията обяви, че акаунти, които са били неактивни в продължение на две години, ще бъдат изтрити, но не е ясно кога ще започне тази практика.

С това внедряване, което ще стане факт на 1 декември, цялото съдържание, свързано с акаунт като Диск, Google Снимки и Документи, ще бъде изтрито.

Вицепрезидентът на Google по управление на продуктите , Рут Кричели , обясни, че това е необходима мярка за сигурност в статия, публикувана в нейния блог The Keyword.

„Ако даден акаунт не е бил използван за продължителен период от време, е по-вероятно той да бъде компрометиран. Това е така, защото забравените или необслужвани акаунти често разчитат на стари или повторно използвани пароли, които може да са били компрометирани, нямат зададена двуфакторна автентификация нагоре и има по-малко контроли за сигурност от потребителя.“

Как можете да защитите акаунта си?

На практика, ако използвате активно акаунта си, няма да срещнете изтриване.

Google Bard вече може да гледа и обобщава видеоклипове в YouTube!

Изтриванията ще започнат следващата седмица на 1 декември, но няма да се случат всички за един ден. Google казва, че ще предприеме „поетапен“ подход, започвайки с акаунти, които се създават и никога не се използват отново. Компанията също така ще изпрати предварителни сигнали до имейл адреса на акаунта и адреса за възстановяване. И така, какво мислите по този въпрос? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Очаква се iPad Mini 7 с нов дизайн!
  2. NVIDIA изпревари Apple: Втората най-ценна компания вече принадлежи на NVIDIA!
  3. Грешката, която доведе до срив на WhatsApp, най-накрая беше коригирана!
  4. Предстои нова актуализация на функцията за популярни канали на WhatsApp!
  5. Huawei Pura 70 Ultra идва да стане крал на пазара на смартфони (ревю)

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.