Google започва да изтрива неактивни Gmail акаунти!google iztriva neaktivnite profili akaunti

Google започва да изтрива неактивни Gmail акаунти!

Google ще започне да изтрива неактивните акаунти в Gmail, което обяви по-рано, следващата седмица. Ето подробностите! Google ще започне да изтрива неактивни Gmail акаунти следващата седмица на 1 декември.

Това е един от планираните ходове на Google, които обявиха през май. Толкова много, че компанията обяви, че акаунти, които са били неактивни в продължение на две години, ще бъдат изтрити, но не е ясно кога ще започне тази практика.

С това внедряване, което ще стане факт на 1 декември, цялото съдържание, свързано с акаунт като Диск, Google Снимки и Документи, ще бъде изтрито.

Вицепрезидентът на Google по управление на продуктите , Рут Кричели , обясни, че това е необходима мярка за сигурност в статия, публикувана в нейния блог The Keyword.

„Ако даден акаунт не е бил използван за продължителен период от време, е по-вероятно той да бъде компрометиран. Това е така, защото забравените или необслужвани акаунти често разчитат на стари или повторно използвани пароли, които може да са били компрометирани, нямат зададена двуфакторна автентификация нагоре и има по-малко контроли за сигурност от потребителя.“

Как можете да защитите акаунта си?

На практика, ако използвате активно акаунта си, няма да срещнете изтриване.

Google Bard вече може да гледа и обобщава видеоклипове в YouTube!

Изтриванията ще започнат следващата седмица на 1 декември, но няма да се случат всички за един ден. Google казва, че ще предприеме „поетапен“ подход, започвайки с акаунти, които се създават и никога не се използват отново. Компанията също така ще изпрати предварителни сигнали до имейл адреса на акаунта и адреса за възстановяване. И така, какво мислите по този въпрос? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Европейският съюз започна официално разследване за TikTok!
  2. YouTube продължава да се бори с TikTok
  3. Защо Илон Мъск ще изключи телефонния си номер?
  4. Най-добрата операционна система за 2023 – 2024 е Windows 10
  5. Произведени са мини роботи, по-малки от насекоми! Какво може да направи?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.