Как да коригирам проблема с неработещия стартов панел на Epic Games?epic games neraboti reshenie

Как да коригирам проблема с неработещия стартов панел на Epic Games?

Платформата за цифрови игри Epic Games Launcher не се отваря? В това ръководство обяснихме методите за решение, които могат да бъдат приложени към проблема с неработенето. Ако Epic Games Launcher не се отвори, има различни решения, които могат да бъдат приложени. И така, какви са начините за отстраняване на проблема, който кара популярната платформа за дигитални игри да стане неизползваема и следователно игрите не могат да се играят?

Игрите, закупени през Epic Games Store, който е сред платформите, подобни на Steam, могат да се играят само през Epic Games Launcher. Понякога играчите могат да се сблъскат с проблема, че Epic Games Launcher не работи. Ако възникне такъв проблем на вашия компютър, можете да следвате методите в нашето ръководство.

Epic Games Launcher не се отваря, какви са решенията?

 1. Проверете интернет връзката.
 2. Проверете състоянието на сървъра на Epic Games.
 3. Изтрийте файловете в папката WebCache.
 4. Проверете настройките на дисплея.
 5. Прекратете Epic Games Launcher от диспечера на задачите.
 6. Актуализирайте драйвера на видеокартата.
 7. Поправете стартовия панел на Epic Games
 8. Временно деактивирайте антивирусната програма.
 9. Изтрийте Epic Games Launcher и го инсталирайте отново.

Изброихме методите, които могат да бъдат приложени за решаване на проблема с това, че Epic Games Launcher не се отваря. Можете да разгледате как да приложите методите за решение в списъка по-долу.

Проверете интернет връзката

Ако има проблем с интернет връзката, може да срещнете проблема, че Epic Games Launcher не работи. Можете лесно да разберете дали има проблем с връзката, като направите тест за скорост на интернет. Ако има проблем с връзката, изключете го, като натиснете бутона за захранване на модема и го включете отново след 10 секунди.

Проверете състоянието на сървъра на Epic Games

Проблем от страна на сървъра може да доведе до невъзможност за отваряне на платформата за цифрови игри. Поради тази причина можете да разберете дали има такъв проблем на страницата за състояние на сървъра на Epic Games.

Изтриване на файлове в папката WebCache

 • Отворете прозореца „Run„, като използвате клавишната комбинация „Windows key + R„.
 • Въведете командата „%localappdata%“ и натиснете „Enter„.
 • В списъка, който се отваря, намерете папката „Epic Games Launcher“ и щракнете двукратно върху нея.
 • Щракнете два пъти върху папката „Запазени“.
 • Изтрийте файловете в папката „Webcache„.
 • Опитайте отново да отворите Epic Games Launcher.

За да коригирате този проблем, възникнал в Epic Games Launcher, можете да изтриете файловете в папката WebCache. И така, как се извършва този процес? Можете да направите това, като следвате стъпките по-долу.

За да приложите въпросния метод, първо отворете прозореца „Run“ с помощта на клавишната комбинация „Windows key + R“. След това въведете командата „%localappdata%“ в полето в прозореца Run и веднага натиснете клавиша „Enter“. След този процес списъкът с папки ще се отвори във File Explorer.

В списъка, който се отваря, намерете папката „Epic Games Launcher“ и щракнете двукратно върху нея. Щракнете два пъти върху папката „Запазени“. След този процес ще видите папката „Webcache“. Изтрийте файловете в папката „Webcache“. Накрая опитайте отново да отворите програмата Epic Games Launcher.

Проверете настройките на дисплея

 • Отворете Windows Settings с прекия път „Windows key + I“.
 • Кликнете върху категорията „Система„.
 • Щракнете върху раздела „Монитор„.
 • Уверете се, че 100% е избрано в настройката „Промяна на размера на текст, приложения и други елементи“.

Настройката на дисплея, която сте променили преди това, може да доведе до неправилна работа на Epic Games Launcher. Поради тази причина трябва да проверите настройките на дисплея, когато срещнете такъв проблем. Можете да проверите настройките на дисплея, като следвате стъпките по-долу.

Контролът е безплатен в магазина на Epic Games!

За да проверите настройките на дисплея, първо отворете Windows Settings с помощта на клавишната комбинация „Windows key + I“. Кликнете върху категорията „Система“ в прозореца с настройки на Windows. Кликнете върху раздела „Монитор“ вляво.

След като щракнете върху раздела Монитор, уверете се, че настройката „Промяна на размера на текст, приложения и други елементи“ в секцията „Мащаб и оформление“ е избрана на 100%.

Затворете Epic Games Launcher от диспечера на задачите

1. Отворете диспечера на задачите.
2. Кликнете върху програмата Epic Games Launcher.
3. Щракнете върху бутона „Край на задачата“.

Прекратяването на процеса на стартиране на Epic Games чрез диспечера на задачите може да помогне за отстраняването на този проблем, който срещате. Можете да следвате стъпките по-долу, за да прекратите процеса на Epic Games Launcher чрез диспечера на задачите.

Отворете програмата Task Manager с помощта на клавишната комбинация „Ctrl + Shift + Esc“. Кликнете върху програмата Epic Games Launcher в диспечера на задачите. Накрая щракнете върху бутона „Край на задачата“, разположен в долния десен ъгъл на диспечера на задачите. След извършване на този процес процесът на Epic Games Launcher ще бъде прекратен.

Актуализирайте драйвера на графичната карта

Остарял драйвер за видеокарта може да причини такава грешка. Поради тази причина, ако имате стар драйвер за видеокарта, трябва да актуализирате драйвера на видеокартата. Можете да изтеглите и инсталирате най-новия драйвер, подходящ за вашата графична карта, от официалния уебсайт на AMD, Intel или NVIDIA.

Програмите за актуализиране на драйвери позволяват лесно актуализиране на драйвери на компютъра. Следователно, ако не искате да се занимавате със стъпките за актуализиране, можете да завършите процеса много практично, като използвате програмата за актуализиране на драйвери.

Поправете стартовия панел на Epic Games

Щракнете върху бутона за търсене в лентата на задачите.
Въведете „Контролен панел“ в полето и отворете програмата.
Кликнете върху категорията „Програми“.
Кликнете върху „Програми и функции“.
Намерете Epic Games Launcher и щракнете с десния бутон върху него и изберете „Ремонт“.

Може да срещнете проблем, при който Epic Games Launcher не работи поради повреда на неговите файлове. В такъв случай трябва да поправите вашите файлове на Epic Games Launcher. И така, как се извършва този процес? Можете да следвате стъпките по-долу, за да поправите файлове на Epic Games Launcher.

Първо щракнете върху бутона за търсене от дясната страна на бутона „Старт“ и след това въведете „Контролен панел“. Щракнете върху Контролен панел в резултатите. Вижте категорията „Програми“.

Кликнете върху „Програми и функции“ в категорията „Програми“. След този процес ще се отвори списъкът с програмите, инсталирани на вашия компютър. Намерете Epic Games Launcher в списъка с програми, който се отваря и щракнете с десния бутон върху него и изберете опцията „Ремонт“.

Временно деактивирайте антивирусната програма

Опитайте временно да деактивирате антивирусната програма, инсталирана на вашия компютър. След като извършите тази процедура, проверете дали проблемът е разрешен.

Изтрийте и преинсталирайте Epic Games Launcher

Ако проблемът продължава дори след като следвате методите в ръководството, опитайте да изтриете Epic Games Launcher и да го инсталирате отново. За процеса на изтриване можете да използвате или цялостен инструмент за премахване на програма за почистване , или функцията за изтриване на програма на Windows. В тази статия сме изброили възможните решения, ако Epic Games не се отвори. Ако сте отстранили въпросния проблем с различен метод, можете да го споделите в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

 1. Характеристиките и цената на Asus ROG Ally Passes Ally X
 2. Кога ще бъде пусната Assassin’s Creed Hexe?
 3. Трейлър на GTA 6, адаптиран към реалния живот!
 4. Добри новини за тези, които изпитват проблеми с производителността в Cyberpunk 2077
 5. Ново видео с геймплей дойде от Bodycam, което ви кара да се съмнявате!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.