Google вече ще ви предупреждава, ако данните ви се откраднат! Как?google sigurnost danni

Google вече ще ви предупреждава, ако данните ви изтекат! Как?

Благодарение на новия инструмент, върху който работи, Google редовно ще сканира данните, които предоставяте в интернет. Ето и подробностите! Когато търсите името, адреса или телефонния си номер в Google, вече можете да видите каква информация е изтекла за вас. Според CNBC Google има скрита функция, която ще ви предупреди, когато открие личните ви данни онлайн и ще ви помогне да премахнете тази информация от Google Търсене.

Можете да въвеждате и контролирате личните си данни, включително вашето име, адрес, телефонен номер и имейл, като отидете на myactivity.google.com/results-about-you във вашия уеб браузър, кликнете върху „Преглед на резултатите“ и след това кликнете върху „Първи стъпки“.

Google ще сканира данните ви в интернет

google sigurnost danniЩе бъдете помолени да потвърдите, че това е цялата информация, която искате Google да търси, и след като направите това, Google ще ви помоли да решите как искате да бъдете предупреждавани, ако личните ви данни се намират онлайн. Можете да изберете да бъдете уведомявани чрез имейл, push известие или и двете.

В този момент няма да е необходимо да правите нищо друго и ще можете да избирате дали Google да премахне или да напусне търсачката, когато получите известие от Google, че личните ви данни са достъпни онлайн.

Имайте предвид обаче, че Google доминира 83% от пазара за търсене, което означава, че независимо дали оставяте или изтривате личната си информация в Google Търсене, може да не успеете да почистите всичко напълно.

Подобни публикации

  1. Какъв е ключът към безопасността в дигиталната ера?
  2. Lockly Smart Lock: Характеристики и цена на заключване на врати със сканиране на лица
  3. Ограничаване на Социалните Медии за Младежи в Англия: Нови Регулации на Хоризонта
  4. Най-използваните пароли в света
  5. WhatsApp ще предлага високо ниво на поверителност и сигурност с нова функция!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.