Хиперзвуков самолет се движи за Марс от Китай!mars hipersonik samolet

Преместването на хиперзвуков самолет за Марс дойде от Китай. Той има за цел да разработи по-бърз от звука и готов за употреба безпилотен летателен апарат за няколко десетилетия.

Учени от Китай предположиха, че в бъдеще разработването на хиперзвукови самолети за пътуване до Марс може да бъде от полза и работата по автомобила е започнала. Екипът, участвал в проучването, сподели редица информация, включително теглото и скоростта на космическия кораб.

Какви са характеристиките на хиперзвуковите самолети, специално разработени от Китай за Марс?

Според екипа теглото на превозното средство ще бъде около 500 килограма. Превозното средство също ще може да достигне височина от 5 хиляди километра. Освен това беше заявено, че това ще бъде 5 пъти по -бързо от скоростта на звука . Според South China Morning Post екипът вече е започнал работа по дрон, който може да бъде полезен при пътуване 5 пъти по -бързо от звука.

Трябва да се отбележи, че проектът все още е на ранен етап. Това означава, че проектът има още няколко години, за да стане осезаем. Смята се, че екипът има още няколко десетилетия, за да изпълни тези планове.

Прочети Още: Xiaomi Mi Band 6 NFC ще бъде наличен в Европа

Сю Сю, който участва в разработването на безпилотни летателни апарати и работи в университета в Бейханг, заяви, че първият хиперзвуков полет на Червената планета може да не се осъществи след 30 години, тъй като много технически проблеми трябва да бъдат разрешени.

Друг въпрос за хиперзвуковия дрон е дали превозното средство ще се движи по -бързо от скоростта на звука до Земята или Марс. Според НАСА скоростта на звука на Червената планета е около 540 мили в час, а на Земята това е около 760 мили в час. Заслужава да се отбележи, че и двете са доста бързи.

Основната цел на проекта беше обявена като улесняване на пътуването между евентуални колонии на Марс в близко бъдеще. Смята се, че това е изключително полезно, тъй като поддържането на колониите заедно прави пътуването по -лесно.

Част от целта с хиперзвуковия дрон е да помогне за свързването на потенциални бъдещи марсиански колонии. Тези общности вероятно ще се разпространят по повърхността на Червената планета, така че възможността за пътуване между тях би била полезна за споделяне на ресурси.

Според информацията, предоставена от SCMP (South China Morning Post), разработеният от Китай хиперзвуков самолет може да е готов за изстрелване до 2045 г. Учените се надяват, че проектът ще постигне значителен напредък и ще бъде готов за пробната фаза до тази година.

Подобни публикации

  1. Добри новини за нови функции на Windows за стари компютри!
  2. Илон Мъск иска да създаде супер компютър
  3. Ново разширение на Google Gemini е в YouTube Music
  4. Беше разкрито за колко ще се продава TikTok
  5. ChatGPT ще бъде обучаван със съдържание на Reddit!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.