Известният милиардер обяви къде е основателят на биткойнbitcoin tiil

Къде е основателят на биткойн и срещал ли е Питър Тийл с основателя на биткойн?

Къде е основателят на Bitcoin? Питър Тийл твърди, че е срещнал Сатоши Накамото, легендарния основател на биткойн, на плаж в Карибите.

Милиардерът предприемач Питър Тийл обяви в сряда , че знае къде да търси Сатоши Накамото , мистериозният основател на биткойн, който е навлязъл в клас активи от 1 трилион долара .

Теорията на Тийл произтича от срещата с основателите на E-Gold, частна цифрова валута, която е основана през 1996 г. и сега е остаряла, след като беше обвинена от Министерството на правосъдието на САЩ през април 2007 г.

Прочети Още: Реалният брой потребители на Facebook Неизвестен!

Според Bloomberg, Тийл казал на конференция в Маями, че я е срещнал на плаж на карибския остров Ангила през февруари 2000 г. По това време те обсъдиха възможността за оперативна съвместимост на PayPal (тъй като той е съосновател на PayPal) с E-Gold, за да „взриви всички централни банки“.

„ Моят вид теория за самоличността на Сатоши беше, че Сатоши е бил на този плаж в Ангуила “, както съобщава Bloomberg .

Thiel, съосновател на PayPal , Palantir Technologies и Founders Fund , заяви, че Накамото може да е бил един от около 200 души на плажа по това време.

Самоопределящият се либертарианец цитира бялата книга на Накамото, озаглавена „Bitcoin: Peer-to-Peer електронна парична система“, като се има предвид как биткойн представя своите случаи на използване и може да се е поучил от грешките на E-Gold.

Къде е основателят на биткойн?

Накамото, който може да бъде човек или група хора, публикува статията, в която очертава принципите на криптографски сигурна и децентрализирана система за дигитални разплащания peer-to-peer около Хелоуин през 2008 г. и никога повече не беше чута.

Тийл обясни : „ Биткойн беше отговорът на E-Gold и Сатоши научи, че трябва да бъдеш анонимен и да нямаш компания. Една компания, дори форма на компания, беше силно свързана с правителството .“ казах.

Анонимността на самоличността на основателя отдавна е източник на спекулации за общността, с няколко погрешни самоличности през годините, които по някакъв начин са нарушили живота на частни лица. Американският милиардер обаче разкри също, че за разлика от някои в пространството на криптовалутите, основателят на Bitcoin не направи много, за да намери истинската си идентичност .

Не всички обаче са за Накамото да излезе напред. В своя проспект Coinbase, най -голямата крипто борса в САЩ, цитира демаскирането на Nakamoto като потенциален риск за неговата търговска платформа, като казва, че това може да доведе до влошаване на цените на биткойните.

Компанията също така заяви, че прехвърлянето на биткойни на Накамото, за които се твърди, че са над 1 милион, може да бъде засегнато неблагоприятно. Стойността на тези монети (към датата на публикуване) е около 65 милиарда долара .

Изглежда, че Тийл също избира да не признае основателя на най-големия дигитален актив в света. „ Ако знаехме кой е той, правителството щеше да го арестува “, казва Тийл, който хвърли голяма бомба.

Подобни публикации

  1. Проблем с известията в Instagram и решение
  2. Какво е Bumble? Как да използвам?
  3. Какво е Google Преводач?
  4. Google подобрява изживяването при търсене в Gmail и чат
  5. Нова функция за деактивиране на разширенията от Google

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.