Как да коригирам грешка на защитения диск от запис?usb flash greshki

Подготвихме много подробно ръководство за компютърни потребители, които търсят отговора на въпроса как да поправят грешка на диск, защитен от запис. Ето методите за решение!

Как да разрешим грешката на защитения диск от запис ? В тази статия сме обяснили как да поправите досадната грешка, с която компютърните потребители се сблъскват от време на време. Можете да разрешите проблема, като приложите методите в ръководството.

Понякога някои USB памети дават много досадна грешка, когато са включени в компютъра. За съжаление поради този проблем не е възможно да се използва правилно USB паметта. Много фактори могат да бъдат ефективни за появата на тази грешка.

Прочети Още: Как да инсталирате игра с Daemon Tools?

Има различни методи, които можете да приложите, за да разрешите проблема, който възниква с USB памети. С тези методи можете да отстраните проблема, който срещате. В този контекст можете да опитате следните методи за решение.

Как да коригирам грешка на защитения диск от запис?

 • Сканирайте за вируси.
 • Проверете ключа на USB паметта.
 • Вижте наличното пространство на USB паметта.
 • Направете промени в редактора на системния регистър.
 • Използвайте командния ред.

Има различни методи за решаване на проблема, който възниква с USB памети по-горе. По-долу можете да видите как можете да приложите тези методи.

1. Стартирайте сканиране за вируси

Когато поставите USB памет, която принадлежи на някой друг или е била използвана на друг компютър преди, трябва да извършите сканиране за вируси. Много по-безопасно е да не включвате паметта в компютъра си, ако не се налага.

Зловредният софтуер често запълва USB паметта с нелепи файлове. Това може да накара USB флашката да покаже споменатото съобщение за грешка. Ако има опция в антивирусната програма, инсталирана на вашия компютър, като например автоматично сканиране на USB паметта при поставяне, можете да я активирате.

Ако тази опция не е налична, можете да видите USB устройството чрез Windows Explorer и да извършите сканиране за вируси, като щракнете с десния бутон върху устройството. Когато процесът на сканиране приключи, вирусите се откриват и почистват.

2. Проверете ключа на USB паметта

Някои USB памети имат ключ в средата. Този превключвател поставя устройството в режим на защита от запис. Устройството може да е заклещено за нещо, докато е в джоба ви или на компютъра ви, което може да активира въпросния режим. Така че, ако има такъв превключвател в паметта, уверете се, че режимът на защита от запис е изключен.

3. Вижте използваемо пространство на USB паметта

 • Щракнете двукратно върху иконата „Този компютър“ на работния плот.
 • Щракнете с десния бутон върху USB устройството.
 • Изберете опцията „Свойства“.

Ако USB флашът е пълен, може да се сблъскате с проблем със защитен диск. Поради тази причина трябва да проверите дали има свободно място в паметта. За да направите това, първо трябва да щракнете двукратно върху иконата Този компютър на работния плот. Ако няма такава икона на работния плот, можете да получите достъп до нея чрез бутона за търсене.

След като отворите прозореца Този компютър, ще видите наличните устройства на вашия компютър. Щракнете с десния бутон върху драйвера на USB паметта от списъка с драйвери. След това ще се отвори прозорец. Изберете „Свойства“ от изскачащия прозорец.

4. Направете промени в редактора на системния регистър

 • Използвайте прекия път „Windows + R“.
 • Въведете „regedit“ в прозореца за изпълнение.
 • Натиснете Enter.
 • Щракнете върху HKEY_LOCAL_MACHINE.
 • Влезте в СИСТЕМА.
 • Показване на CurrentControlSet.
 • Въведете Control.
 • Отворете StorageDevicePolicies.
 • Щракнете с десния бутон върху WriteProtection вдясно и задайте стойността на 0.
 • Натиснете бутона OK.

Отворете прозореца Run с помощта на клавишната комбинация „Windows + R“. В прозореца, който се отваря, трябва да въведете regedit и след това да натиснете клавиша Enter. Това ще отвори инструмента за редактор на системния регистър.

От разделите в левия панел на отворения прозорец на системния регистър следвайте стъпките HKEY_LOCAL_MACHINE -> SYSTEM -> CurrentControlSet -> Control -> StorageDevicePolicies.

Трябва да щракнете с десния бутон върху стойността WriteProtection в секцията вдясно и да я промените. Трябва да зададете стойността на 0 (нула). След този процес щракнете върху бутона „OK“, за да запазите процеса. След това можете да започнете да използвате вашата USB памет без проблем.

Забележка 1 : Ако няма файл StorageDevicePolicies, докато следвате стъпките, които споменахме по-горе, можете да го създадете ръчно. След като щракнете върху папката, която сте създали, трябва да щракнете с десния бутон върху прозореца вдясно, да следвате стъпките New > DWORD Value, да създадете стойност с име WriteProtection и да зададете стойността на данните на нула.

Забележка 2 : Ако не искате да се занимавате с горните стъпки, можете да поставите командите по-долу в празен файл на бележника, следвайте стъпките Файл > Запиши като, запишете името на файла като USB.reg и го стартирайте.

Редактор на системния регистър на Windows версия 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\StorageDevicePolicies]

„WriteProtect“=dword:00000000

5. Използвайте командния ред

 • Щракнете върху бутона за търсене в лентата на задачите.
 • Въведете „Команден ред“ в полето.
 • Стартирайте софтуера като администратор.
 • Включете USB паметта в компютъра.
 • Въведете „DISKPART“ и натиснете Enter.
 • Въведете „списък диск“ и натиснете Enter.
 • След като видите своя USB флаш в списъка, въведете „select disk 1“ и натиснете Enter.
 • Въведете „атрибути диск“ и натиснете Enter.
 • Въведете „attributes disk clear readonly“ и натиснете Enter.

За да приложите този метод, първо трябва да щракнете върху бутона за търсене в лентата на задачите. След това въведете командния ред в полето, което се отваря. Стартирайте въпросния софтуер от резултатите от търсенето като администратор.

Включете USB паметта, която ви е причинила грешката, към вашия компютър. След като инсталирате паметта, трябва да въведете различни команди в прозореца на командния ред по ред. Въведете „DISKPART“ и след това натиснете Enter.

Въведете „lisk disk“ и след това натиснете Enter. След като видите USB паметта си в падащия списък, трябва да въведете „изберете диск 1“ (в секцията диск 1 трябва да въведете стойността, която виждате на компютъра си.) и да натиснете клавиша Enter.

След това въведете „атрибути диск“ и след това натиснете Enter, за да разберете дали дискът е защитен от запис. Тази команда е само за контролни цели. Ако срещнете грешки по време на приложението, можете да продължите към следващата стъпка.

И накрая, след като напишете „attributes disk clear readonly“ и натиснете Enter, можете да продължите да използвате своя USB диск.

Подобни публикации

 1. Lockly Smart Lock: Характеристики и цена на заключване на врати със сканиране на лица
 2. Ограничаване на Социалните Медии за Младежи в Англия: Нови Регулации на Хоризонта
 3. Най-използваните пароли в света
 4. Google вече ще ви предупреждава, ако данните ви се откраднат! Как?
 5. WhatsApp ще предлага високо ниво на поверителност и сигурност с нова функция!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.