Как да намерите големи файлове в Windows 10?

windows 10 namirane failove golemi

Ако компютърът ви няма място за съхранение, трябва да изтриете големи файлове. Намирането на големи файлове може да отнеме много време, но има няколко начина да спестите време. Можете да освободите място на вашия твърд диск с помощта на инструмент за почистване на диск или ръчно да намерите и изтриете големи файлове. В тази статия ще научите как да намерите и изтриете големи файлове на вашия компютър с операционна система Windows 10 .

Метод 1: Намиране на големи файлове с File Explorer

Въпреки че много потребители използват Cortana за търсене през компютър с операционна система Windows 10 , File Explorer е най-добрата вградена програма за търсене на файлове. File Explorer е файловият мениджър с обширни опции за търсене в операционната система Windows.

Можете да намерите големи файлове на вашия компютър с операционна система Windows 10 чрез File Explorer . Можете да намерите и изтриете големи файлове с помощта на опцията за търсене във File Explorer .

 1. Първо щракнете върху иконата на File Explorer на лентата на задачите на Windows 10 .
 2. Изберете устройството, което искате да търсите за големи файлове. Като алтернатива можете да изберете конкретна папка.
 3. Щракнете върху полето за търсене в горния десен ъгъл на File Explorer, за да получите достъп до раздела с опциите за търсене .
 4. След този процес кликнете върху „Инструменти за търсене“ от раздела в горната част .
 5. В инструментите за търсене има много инструменти като тип, размер, други функции, скорошни търсения, дата на промяна. Кликнете върху инструмента за размер и изберете опцията „Прекомерно голям“ в изскачащия прозорец. Ако изберете опцията за огромен размер , File Explorer ще търси файлове с размер по-голям от 4 GB.
 6. И накрая, можете да изтриете големи файлове, показани в резултатите.

Забележка: Можете да видите, че в папките на Windows има системни файлове в подпапки. Никога не изтривайте големи файлове, които може да са системни файлове. Ако не сте сигурни дали даден файл е система, не го изтривайте.

Метод 2: Можете да използвате софтуер на трети страни

Finder големи файлове и папки е софтуер на трета страна, който може да намери големи файлове на вашия компютър. Стартирайте програмата след изтегляне на големи файлове и папки Finder . След това, когато стартирате сканиране на софтуер, той автоматично ще започне търсене на големи файлове на вашия C диск. Можете да щракнете върху бутона „Спрете“, за да спрете сканирането рано или бутона „Преглед“, за да изберете папка .

По този начин, с File Explorer и големи файлове и папки Finder  , можете да намерите и изтриете най-големите файлове на вашия компютър. Изтриването на големи файлове определено ще ви помогне да освободите много място на твърдия ви диск.

Подобни публикации

 1. Как да намерите песни които за първи път чувате?
 2. Как тайно да гледате и изтегляте истории в Instagram?
 3. Как да изтрия историята на гледане на Netflix?
 4. Как да отворя на живо в Tiktok?
 5. Как да изтеглите Windows 10 ISO файл?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.