Историческо решение от Китай: Компаниите ще бъдат затворени за чуждестранни инвестиции



tencent alibaba

Китайските компании може да не са в състояние да получават чуждестранни инвестиции. Гигантски компании като Tencent и Alibaba изглежда губят много на фондовия пазар.

Китайските компании са изправени пред натиск от правителството на Пекин за чуждестранни инвестиции  . Твърди се, че Китайската комисия за регулиране на ценните книжа ограничава китайските компании да набират капитал от чуждестранни инвеститори.

Според доклад на Bloomberg , Китай планира да запълни празнината, която технологичната индустрия на страната отдавна използва за набиране на капитал от чуждестранни инвеститори, като забрани на компаниите да излизат на борсата чрез институции с плаващи лихви.

Той каза, че забраната, която цели отчасти да отговори на опасенията относно сигурността на данните , е сред промените, включени в нов проект на правилата за регистриране в чужбина на Китай, който може да бъде финализиран по-късно този месец, и поиска да не бъде идентифициран по време на обсъждане на лична информация.

Компаниите, използващи структурата на VIE, ще могат да продължат с IPO в Хонконг, подлежащи на регулаторно одобрение , казаха служители .

Китайските компании няма ли да получат чуждестранни инвестиции?

Уебсайтът на Китайската комисия за регулиране на ценните книжа твърди, че медиен доклад, забраняващ регистрирането на компании в чужбина, използващи структурата на VIE, е неверен, без да дава твърде много подробности.

Длъжностните лица казаха, че компаниите, които понастоящем са регистрирани в САЩ и Хонконг и използват VIE, трябва да направят корекции в своите структури, за да бъдат по-прозрачни при регулаторните прегледи, особено в секторите за депортиране за чуждестранни инвестиции.

Не е ясно дали това ще означава подновяване на акционерите или, по-драстично, премахване на най-чувствителните фирми.

Прочети Още: Мениджър на крипто портфейл: Биткойн може да надхвърли $200 000

Основният ремонт представлява един от най-големите ходове на Пекин за потушаване на чуждестранните листинги след IPO в Ню Йорк на гиганта Didi Global Inc., което продължава въпреки регулаторните опасения .

Властите действаха бързо, за да спрат наводнението от фирми, които се стремят да станат публични в Съединените щати, блокирайки път, който донесе милиарди долари за технологичните фирми и поддръжниците на Уолстрийт.

Всичко това е част от едногодишна кампания за ограничаване на шеметния растеж на китайския интернет сектор и това, което Пекин нарича неограничено разширяване на частния капитал.

Забраната на VIE в чуждестранни обяви ще преодолее пропастта, използвана в продължение на две десетилетия от технологичните гиганти , от Alibaba Group Holding Ltd. до Tencent Holdings Ltd., за заобикаляне на чуждестранните инвестиции и ограниченията за офшорни листинги.

Подобни публикации

  1. Очаква се iPad Mini 7 с нов дизайн!
  2. NVIDIA изпревари Apple: Втората най-ценна компания вече принадлежи на NVIDIA!
  3. Грешката, която доведе до срив на WhatsApp, най-накрая беше коригирана!
  4. Предстои нова актуализация на функцията за популярни канали на WhatsApp!
  5. Huawei Pura 70 Ultra идва да стане крал на пазара на смартфони (ревю)

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.