Историческо решение от Китай: Компаниите ще бъдат затворени за чуждестранни инвестицииtencent alibaba

Китайските компании може да не са в състояние да получават чуждестранни инвестиции. Гигантски компании като Tencent и Alibaba изглежда губят много на фондовия пазар.

Китайските компании са изправени пред натиск от правителството на Пекин за чуждестранни инвестиции  . Твърди се, че Китайската комисия за регулиране на ценните книжа ограничава китайските компании да набират капитал от чуждестранни инвеститори.

Според доклад на Bloomberg , Китай планира да запълни празнината, която технологичната индустрия на страната отдавна използва за набиране на капитал от чуждестранни инвеститори, като забрани на компаниите да излизат на борсата чрез институции с плаващи лихви.

Той каза, че забраната, която цели отчасти да отговори на опасенията относно сигурността на данните , е сред промените, включени в нов проект на правилата за регистриране в чужбина на Китай, който може да бъде финализиран по-късно този месец, и поиска да не бъде идентифициран по време на обсъждане на лична информация.

Компаниите, използващи структурата на VIE, ще могат да продължат с IPO в Хонконг, подлежащи на регулаторно одобрение , казаха служители .

Китайските компании няма ли да получат чуждестранни инвестиции?

Уебсайтът на Китайската комисия за регулиране на ценните книжа твърди, че медиен доклад, забраняващ регистрирането на компании в чужбина, използващи структурата на VIE, е неверен, без да дава твърде много подробности.

Длъжностните лица казаха, че компаниите, които понастоящем са регистрирани в САЩ и Хонконг и използват VIE, трябва да направят корекции в своите структури, за да бъдат по-прозрачни при регулаторните прегледи, особено в секторите за депортиране за чуждестранни инвестиции.

Не е ясно дали това ще означава подновяване на акционерите или, по-драстично, премахване на най-чувствителните фирми.

Прочети Още: Мениджър на крипто портфейл: Биткойн може да надхвърли $200 000

Основният ремонт представлява един от най-големите ходове на Пекин за потушаване на чуждестранните листинги след IPO в Ню Йорк на гиганта Didi Global Inc., което продължава въпреки регулаторните опасения .

Властите действаха бързо, за да спрат наводнението от фирми, които се стремят да станат публични в Съединените щати, блокирайки път, който донесе милиарди долари за технологичните фирми и поддръжниците на Уолстрийт.

Всичко това е част от едногодишна кампания за ограничаване на шеметния растеж на китайския интернет сектор и това, което Пекин нарича неограничено разширяване на частния капитал.

Забраната на VIE в чуждестранни обяви ще преодолее пропастта, използвана в продължение на две десетилетия от технологичните гиганти , от Alibaba Group Holding Ltd. до Tencent Holdings Ltd., за заобикаляне на чуждестранните инвестиции и ограниченията за офшорни листинги.

Подобни публикации

  1. Нова промяна в мобилното приложение на YouTube
  2. Threads се развива: Налични са много нови функции
  3. TikTok получи едно от най-големите наказания напоследък!
  4. Невероятна иновация от Google Translate
  5. Функцията за аудио и видео разговори идва в X!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.