Китайският метод за събиране на данни от Facebook и Twitter е разкрит!

bezplatni igri za ios i android

С проучване на Washington Post техниката за събиране на данни в Китай от Facebook и Twitter излезе наяве. Ето подробностите за метода!

Проучване разкри как Китай събира данни от Facebook и Twitter. Събирането на информация излезе наяве чрез мрежова система, която предупреждава за вътрешно чувствително онлайн съдържание.

Как Китай събира вашите данни във Facebook и Twitter?

Според новините в САЩ на базата на вестника, Уошингтън Поуст, извършена от един много важен изследвания. Разглеждайки стотици тръжни документи, договори и фирмени файлове, изследването разкри как Китай събира информация от платформи за социални медии като Twitter и Facebook.

Прочети Още: Пазете се от това вредно приложение по време на инсталиране на приложението Galaxy Store!

Стана ясно, че мрежовата система, разработена от Китай за 10 години и наречена „обществено мнение“, предупреждава срещу политически чувствително онлайн съдържание в страната и че властите събират информация чрез въпросната система.

Според изследване на Washington Post системата на общественото мнение включва медиен софтуер, който създава база данни от академици и чуждестранни журналисти. Беше обявено, че този софтуер, за който се твърди, че принадлежи на държавата, събира данни от Twitter и е на стойност 320 хиляди долара.

Също така беше разкрито, че споменатата мрежова система включва и разузнавателна програма, използвана от силите за сигурност, работещи в Пекин, столицата на Китай, за анализ на съдържанието в платформите на социалните медии. Беше посочено, че тази програма е на стойност 216 000 долара.

Твърди се, че в киберцентър, разположен в Синдзян-Уйгурския автономен район, съдържанието, изготвено на уйгурски в чужбина, е категоризирано и записано в базата данни. Анонимен анализатор, работещ за звено, което се подчинява на отдела за пропаганда на Комунистическата партия на Китай, направи важно изявление пред Washington Post.

Говорейки пред базирания в САЩ вестник, анализаторът заяви, че негативното съдържание срещу китайската администрация е следено отблизо в платформата за социални медии, наречена Twitter, и са изготвени доклади с данни. Марейке Олберг, служител в германската фондация Маршал, каза, че Китай също използва системи за събиране и проследяване на данни в чужбина.

Олбърг, който извърши подробно проучване на мрежовата система, използвана от Китай за събиране на данни в страната, каза, че въпросният инцидент е плашещо нещо.

Какво мислите за начина, по който Китай събира данни от Facebook и Twitter ? Не забравяйте да споделите вашите мисли по темата с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Instagram вече ще цензурира снимки с голота в DM
  2. Какво представлява динамичният остров, който познаваме с iPhone 14 Pro?
  3. YouTube с нов дизайн за мобилни устройства и мрежа
  4. 9 неизвестни функции на Twitter
  5. TikTok имитира някои функции на BeReal!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.