Китайският метод за събиране на данни от Facebook и Twitter е разкрит!bezplatni igri za ios i android

С проучване на Washington Post техниката за събиране на данни в Китай от Facebook и Twitter излезе наяве. Ето подробностите за метода!

Проучване разкри как Китай събира данни от Facebook и Twitter. Събирането на информация излезе наяве чрез мрежова система, която предупреждава за вътрешно чувствително онлайн съдържание.

Как Китай събира вашите данни във Facebook и Twitter?

Според новините в САЩ на базата на вестника, Уошингтън Поуст, извършена от един много важен изследвания. Разглеждайки стотици тръжни документи, договори и фирмени файлове, изследването разкри как Китай събира информация от платформи за социални медии като Twitter и Facebook.

Прочети Още: Пазете се от това вредно приложение по време на инсталиране на приложението Galaxy Store!

Стана ясно, че мрежовата система, разработена от Китай за 10 години и наречена „обществено мнение“, предупреждава срещу политически чувствително онлайн съдържание в страната и че властите събират информация чрез въпросната система.

Според изследване на Washington Post системата на общественото мнение включва медиен софтуер, който създава база данни от академици и чуждестранни журналисти. Беше обявено, че този софтуер, за който се твърди, че принадлежи на държавата, събира данни от Twitter и е на стойност 320 хиляди долара.

Също така беше разкрито, че споменатата мрежова система включва и разузнавателна програма, използвана от силите за сигурност, работещи в Пекин, столицата на Китай, за анализ на съдържанието в платформите на социалните медии. Беше посочено, че тази програма е на стойност 216 000 долара.

Твърди се, че в киберцентър, разположен в Синдзян-Уйгурския автономен район, съдържанието, изготвено на уйгурски в чужбина, е категоризирано и записано в базата данни. Анонимен анализатор, работещ за звено, което се подчинява на отдела за пропаганда на Комунистическата партия на Китай, направи важно изявление пред Washington Post.

Говорейки пред базирания в САЩ вестник, анализаторът заяви, че негативното съдържание срещу китайската администрация е следено отблизо в платформата за социални медии, наречена Twitter, и са изготвени доклади с данни. Марейке Олберг, служител в германската фондация Маршал, каза, че Китай също използва системи за събиране и проследяване на данни в чужбина.

Олбърг, който извърши подробно проучване на мрежовата система, използвана от Китай за събиране на данни в страната, каза, че въпросният инцидент е плашещо нещо.

Какво мислите за начина, по който Китай събира данни от Facebook и Twitter ? Не забравяйте да споделите вашите мисли по темата с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Spotify направи уникална промяна в дизайна си: Как изглежда?
  2. Нова функция за изкуствен интелект, идваща в Windows 11
  3. Нова функция за промяна на цвета на WhatsApp
  4. Как се пише?
  5. Най-популярната функция на Google и Samsung вече може да бъде добавена към iPhone!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.