Лабораторно отгледана кръв, трансплантирана на човек за първи пътЛабораторно отгледана кръв, трансплантирана на човек за първи път

Ново проучване, проведено в Обединеното кралство, доведе до способността за транспортиране на кръв, произведена в лабораторията, до хора. Ето подробностите!

Това събитие, което се състоя в Англия и е от голямо значение за науката, е важен крайъгълен камък за кръвните заболявания. Червените кръвни клетки, които пренасят кислород от белите дробове до тялото, са произведени в лабораторията и са трансплантирани на двама доброволци. Беше заявено, че тези кръви нямат проблем по отношение на ефективността и ще бъдат лек за много болести.

Разгледай Още: Функцията „Live Together“ идва в YouTube

Твърди се, че тези червени кръвни клетки , произведени в лабораторията, са от голямо значение в процеса на лечение на пациенти със сърповидно-клетъчна болест и таласемия. Тези произведени кръвни клетки са отгледани от стволови клетки от донори и трансплантирани на доброволци.

Професор от университета в Бристол по темата. д-р Ashley Toye заяви, че този експеримент бележи важен крайъгълен камък в производството на кръв от стволови клетки и те са развълнувани, че са постигнали толкова добър резултат в резултат на опитите досега.laboratorno

Дефицитът на донор може да бъде коригиран чрез производство на кръв

Не са открити неблагоприятни ефекти при проведените досега тестове върху тези кръвни клетки, които са били трансплантирани на двама доброволци.

Учените смятат, че има две потенциални предимства от използването на лабораторно произведена кръв. Първият може да запълни недостига на донори, необходим за хора с редки кръвни групи, които се нуждаят от редовни кръвопреливания, като пациенти със сърповидно-клетъчна болест и таласемия. Второ, смята се, че отгледаната в лаборатория кръв превъзхожда стандартната донорска кръв.

Тъй като все още сме в ранните етапи на производството на кръв в лабораторията, в бъдеще се очакват по-изчерпателни и по-добри резултати.

Подобни публикации

  1. Ново изследване: Може да има живот на Меркурий, най-близката планета до Слънцето!
  2. Китайски учени разработиха подкожно безжично зарядно!
  3. Устройство за гълтане, което може да измерва сърдечната и дихателната честота!
  4. Плашещи изследвания: Нивото на кислород на Земята може да падне в бъдеще и да задуши всички нас!
  5. Революционно изобретение от учени: Устройство за четене на мисли!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.