LG представя нови високоговорители с тънка хартияlg hartia

LG представя нови високоговорители с тънка хартия

LG представи новия си тънък като хартия високоговорител на CES 2023. Ето всички функции и приложения на този високоговорител! На CES 2023 LG Display Automotive визуализира нов вид аудио високоговорител, който е тънък като бръснач и може да превърне почти всичко в относително солиден високоговорител . Въпреки че този нов продукт изглежда по-скоро като нещо, извадено от тетрадка, отколкото устройство, произвеждащо звук, тънката медна жица, стърчаща от единия край, издава крайния продукт.

С дебелина само 12 см x 6 см x 0,3 мм (и тежи 12 грама), той е проектиран да бъде поставен зад екрани или почти навсякъде.

И така, как нещо толкова тънко произвежда звук? Вибрация разбира се. Продуктът работи с логиката на гласовата намотка в центъра на конвенционален високоговорител. Вместо тънък мембранен конус като диафрагма, тънкият високоговорител използва това, в което е вграден като диаграма. Той вибрира на различни честоти и материалът около него вибрира като диафрагма, действайки като усилвател.

В кои области и цели може да се използва новият високоговорител?

Този подход има очевидни предимства. Докато класическите 4K телевизионни високоговорители страдат, тъй като използват малки гласови намотки и диафрагмени конуси, които се борят да произведат силен звук, този тънък високоговорител може да използва целия екран, за да усили звука. Този високоговорител може лесно да се постави на облегалката за глава на кола и доставя звук директно в задната част на главата ви и в ушите ви.

Тези нови аудио решения вероятно ще стоят зад бъдещите 4K и 8K телевизори и някои от тънките и гъвкави дисплеи на LG Display за бъдещи автомобили.

И така, какво мислите за тази нова технология? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Какво идва с visionOS 1.0.3?
  2. Преглед на Huawei MateBook D16 (2024)
  3. Дизайн на Samsung Galaxy Fit 3 и важни подробности!
  4. За първи път в света: Разработени са слушалки без батерии!
  5. JBL предоставя своя смарт калъф със сензорен екран на три нови модела!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.