Литовското министерство на отбраната обявява: Хвърлете китайски телефони в кошчетоlitvan hvarlete kitayskite smartfoni

В изявление, направено от литовското министерство на отбраната, гражданите бяха помолени да изхвърлят китайските си смартфони „поради опасения за цензура“.

В официалното изявление, направено от литовското министерство на отбраната , гражданите бяха помолени да не вземат китайските си смартфони или да ги изхвърлят „поради различни проблеми с цензурата“. И така, какви са причините зад тези изявления? Ето любопитни подробности по темата и още!

„Изхвърлете китайските смартфони“

Литовският център за киберсигурност, който работи при литовското министерство на отбраната, направи официално изявление, че китайските марки смартфони идват с „вградена функция за цензура“.

Според изявлението, направено от институцията, устройствата, които могат да откриват изрази като „Свободен Тибет“, „Да живее независимостта на Тайван“ и „Движение за демокрация“, имат възможност да ги цензурират, когато е необходимо.

В продължението на доклада, публикуван от институцията, беше подчертано, че тази функция, открита в модела Xiaomi Mi 10T 5G, се държи затворена за региона на Европейския съюз, но може да бъде включена дистанционно по всяко време, ако желаете.

Освен това в доклада се посочва, че Xiaomi е предала данните за използването в криптирана форма на сървър в Сингапур, докато е посочено, че има уязвимости в сигурността от страна на Huawei. Докладът обаче подчертава, че не може да бъде открита опасност за OnePlus.

Правейки изявления по темата, служителят на Huawei отрече твърденията от тяхна страна и подчерта, че личните данни не се споделят по никакъв начин с трети лица или институции. От страна на Xiaomi все още не е направено официално изявление.

Прочети Още: Нова функция от Steam преди да изтеглите ще можете да я играете

И така, какво мислите за това изявление на литовското министерство на отбраната? Не забравяйте да споделите вашите виждания по темата с нас и другите ни читатели в раздела за коментари по -долу.

Подобни публикации

  1. Netflix и приложението за запознанства Bumble си сътрудничат
  2. Важна новина на всички потребители на Йеттел 2023
  3. Кога ще бъдат пуснати MacBooks с OLED дисплеи?
  4. Нова функция за Гледания сега под туитове ви очаква!
  5. На държавните служители на САЩ е забранено да използват TikTok

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.