Литовското министерство на отбраната обявява: Хвърлете китайски телефони в кошчето

litvan hvarlete kitayskite smartfoni

В изявление, направено от литовското министерство на отбраната, гражданите бяха помолени да изхвърлят китайските си смартфони „поради опасения за цензура“.

В официалното изявление, направено от литовското министерство на отбраната , гражданите бяха помолени да не вземат китайските си смартфони или да ги изхвърлят „поради различни проблеми с цензурата“. И така, какви са причините зад тези изявления? Ето любопитни подробности по темата и още!

„Изхвърлете китайските смартфони“

Литовският център за киберсигурност, който работи при литовското министерство на отбраната, направи официално изявление, че китайските марки смартфони идват с „вградена функция за цензура“.

Според изявлението, направено от институцията, устройствата, които могат да откриват изрази като „Свободен Тибет“, „Да живее независимостта на Тайван“ и „Движение за демокрация“, имат възможност да ги цензурират, когато е необходимо.

В продължението на доклада, публикуван от институцията, беше подчертано, че тази функция, открита в модела Xiaomi Mi 10T 5G, се държи затворена за региона на Европейския съюз, но може да бъде включена дистанционно по всяко време, ако желаете.

Освен това в доклада се посочва, че Xiaomi е предала данните за използването в криптирана форма на сървър в Сингапур, докато е посочено, че има уязвимости в сигурността от страна на Huawei. Докладът обаче подчертава, че не може да бъде открита опасност за OnePlus.

Правейки изявления по темата, служителят на Huawei отрече твърденията от тяхна страна и подчерта, че личните данни не се споделят по никакъв начин с трети лица или институции. От страна на Xiaomi все още не е направено официално изявление.

Прочети Още: Нова функция от Steam преди да изтеглите ще можете да я играете

И така, какво мислите за това изявление на литовското министерство на отбраната? Не забравяйте да споделите вашите виждания по темата с нас и другите ни читатели в раздела за коментари по -долу.

Подобни публикации

  1. Apple M1 Max не познава конкурент в бенчмарк тестовете
  2. Издадена нова актуализация за Samsung Galaxy Watch 4
  3. Amazon Обвинен В Лъжа На Конгреса На САЩ
  4. Японският милиардер иска да играе бадминтон на космическата станция
  5. Фондът на Джордж Сорос обявява, че получава биткойни

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.