Ново изследване: Може да има живот на Меркурий, най-близката планета до Слънцето!merkury moje da ima jivot

Ново изследване: Може да има живот на Меркурий, най-близката планета до Слънцето!

Учените предполагат, че може да има живот на Меркурий, най-близката планета до Слънцето. Ето подробностите! Меркурий, чиято повърхностна температура достига до 400 градуса поради близостта му до Слънцето, от години е описван като планета, неподходяща за живот. Новото изследване на учените обаче изглежда променя това мнение.

Солени планини открити на повърхността му!

На Меркурий са открити региони, които осигуряват условия за живот, където 88 земни дни са равни на 1 ден. Екип, работещ в Института за планетарни науки в Аризона, САЩ, предположи, че на повърхността на планетата има солени планини.merkury moje da ima jivotСмятало се е, че животът може да съществува в тези региони, които са оприличени на солени среди на Земята. Всъщност Алексис Родригес, водещият автор на изследването, публикувано в научно списание, каза: „Някои солни съединения на Земята създават обитаеми зони дори в най-суровите среди, като сухата пустиня Атакама в Чили.“ Той направи изявление.

Някои важни съединения, които са подходящи за живот, може да се намират в подземните области на твърдата повърхност на Меркурий. Живакът, за който преди беше установено, че съдържа летливи съединения като натрий, калий, сяра и хлор, изненада учените.
Какво представляват кеш L1, L2 и L3 в процесорите и какво правят?
Предполага се, че солните слоеве на Меркурий са се образували в далечното минало, когато вулканите са изпускали водни пари, съдържащи натрий, които са се кондензирали и са се превърнали във временни водни басейни. Смятате ли, че е възможен живот на Меркурий? Можете да споделите коментарите си с нас в секцията по-долу.

Подобни публикации

  1. Космическият телескоп на НАСА откри новата планета
  2. Чрез този спътник никога повече няма да сгрешим в прогнозата за времето!
  3. Откриха най-голямото съоръжение в света срещу климатичната криза: каква е технологията за улавяне на въглерод от атмосферата?
  4. Светът става по-топъл: Ще се използва нов цвят в прогнозата за времето!
  5. Какво е слънчево изригване? Причини и последствия

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.