Сигнал за мистериозен нов вирус в Аржентинаnov virus v arjantin

В Аржентина нов вирус с неизвестен произход причини пневмония на хората. Ето подробностите!

След пандемията от COVID-19 , която оставихме зад гърба си, продължават да идват новини за вируси от различни региони по света. Хиляди хора са болни от вируса на маймунската шарка, след като се появиха различни варианти. Според нова информация от Аржентина , мистериозен вирус е карал хората да се разболяват от пневмония.

Прочети Още: Мета работи върху изкуствен интелект, който може да разчита мозъчни вълни

Мистериозна пневмония, която се появи в аржентинската провинция Тукуман , причини смъртта на 3 души. Поради болестта с неизвестен произход са заразени 6 души, като източникът не може да бъде открит при повече от 30 теста за вируси и бактерии, направени на пациентите.

Показва симптоми, подобни на COVID-19

В периода 18-22 август в болницата са приети пациенти с пневмония с оплаквания от интензивна белодробна инфекция, затруднено дишане и болки в гърдите. Тестовете , направени на пациенти, за които се смята, че са се заразили с COVID-19, са отрицателни. Пробите от пациентите бяха изпратени до Националните здравни лаборатории на Аржентина за по-нататъшно изследване.

Световната здравна организация и Европейският център за контрол на заболяванията обявиха, че следят отблизо мистериозната пневмония. Ръководителят на глобалното здравеопазване в Университета в Единбург , проф. д-р Деви Шридхар каза: „Очевидно тревожно, но все още се нуждаем от важна информация за неговото предаване и неговия източник. Това демонстрира нашата колективна уязвимост към опасни патогени. Една епидемия навсякъде по света не може да бъде овладяна бързо, освен при въздушно пътуване и може да се разпространи бързо, защото на търговията.“ направени коментари. Аржентинското министерство на здравеопазването постави под карантина болницата, в която се намират пациентите.

Подобни публикации

  1. Най-интересните и животоспасяващи технологии в света
  2. Каква е разликата между PDR и психологията?
  3. Как се прави кръводаряване? Какви са условията?
  4. Учените работят върху ваксина срещу COVID за пиене
  5. Неразбрани факти за успокоителните

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.