Методи за кражба на акаунт в WhatsApp: Пазете се от тях!whatsapp krajba na akaunti

Методи за кражба на акаунт в WhatsApp: Пазете се от тях!

Методите за кражба на акаунт в WhatsApp застрашават сигурността на вашия акаунт в приложението за незабавни съобщения. Ето методите, при които трябва да вземете предпазни мерки! Какви са методите за кражба на акаунт в WhatsApp , използвани от хакерите? Хакерите опитват много методи за превземане на потребителски акаунти. В тази статия сме изброили методите, използвани за отвличане на акаунти. По отношение на сигурността на акаунта, трябва да внимавате с методите в списъка.

WhatsApp Messenger, първата услуга, която идва на ум, когато се спомене незабавни съобщения, има огромна популярност по целия свят. Това прави платформата за незабавни съобщения голяма цел.

Хакерите използват различни методи за кражба на акаунти в популярната услуга. Поради тази причина хората, които използват приложението за съобщения, трябва да бъдат много внимателни. Разбира се, това не се отнася само за WhatsApp.

Можете да разгледате методите в списъка, който сме подготвили, и да разберете какви методи обикновено се използват от хакерите. По този начин можете да вземете предпазни мерки, за да гарантирате сигурността на вашия акаунт в WhatsApp.

Какви са методите за кражба на акаунт в WhatsApp?

  1. Дистанционно изпълнение на код с GIF
  2. WhatsApp Web
  3. Експортиране на чатове
  4. Фалшиви приложения на WhatsApp
  5. Социално инженерство

По-горе са методите, използвани от злонамерени хора за превземане на акаунтите в услугата за незабавни съобщения, наречена WhatsApp Messenger. Можете да видите подробности за методите в списъка по-долу.

Дистанционно изпълнение на код с GIF

Изследователят по сигурността Awakened разкри уязвимост в WhatsApp Messenger през октомври 2019 г., която позволи на хакерите да поемат контрола върху приложението с помощта на GIF.

Ако хакерът изпрати GIF, съдържащ злонамерен код до потребител, цялата история на чатовете на потребителя може да бъде в голяма опасност. Хакерите могат да видят с кого потребителят изпраща съобщения и съдържанието на съобщенията.

В допълнение към тях могат да бъдат достъпни и файлове, снимки и видеоклипове, изпратени от потребителя чрез WhatsApp. Винаги трябва да актуализирате WhatsApp Messenger, за да защитите акаунта си от тази опасност.

За да поддържате акаунта си актуален, можете да проверите за нова актуализация в Google Play Store или App Store. За да направите това, просто прегледайте страницата на приложението и проверете дали има бутон „Актуализиране“. Можете да завършите процеса, като докоснете този бутон.

WhatsApp Web

Стартирала преди години, WhatsApp Web е много полезна услуга за хора, които прекарват по-голямата част от деня си на компютъра. Хората, които имат акаунт в приложението WhatsApp Messenger, могат да използват Whatsapp Web просто чрез сканиране на QR код.

Предоставяйки голямо удобство за потребителите, услугата значително влияе положително на потребителското изживяване благодарение на големия си екран и клавиатура. Без значение колко полезна е уеб версията на популярната платформа за незабавни съобщения, тя може да се използва за отвличане на вашите чатове. Как е възможно това?

Можете да останете в системата, след като влезете в уеб версията на популярната услуга от друг компютър. Човекът може лесно да получи достъп до вашия акаунт и да види всичките ви съобщения, след като използвате компютъра.

Ето защо обикновено използвате собствения си компютър за уеб версията. Ако трябва да използвате друг компютър, не забравяйте да излезете. Има и друга опасност освен да останете влезли в системата.

Възможно е да има зловреден софтуер на компютъра, където сте въвели акаунта си. Някои зловреден софтуер постоянно наблюдава екрана и прави екранна снимка и я изпраща на хакери.

Експортиране на чат

Този метод също изисква физически достъп, точно както WhatsApp Web. Хакерите не трябва да прекарват много време с вашия смартфон за този метод. Отнема само няколко секунди, за да завършите процеса. Злонамерените хора могат да получат достъп до вашите съобщения за много кратко време с този метод.

За да бъде приложен методът, трябва да бъде иззет смартфонът ви. Например, ако сте оставили телефона си на масата в кафене и сте отишли ​​до тоалетната, злонамерени хора могат да вземат телефона ви и да използват опцията за експортиране на чат, за да прихванат вашите съобщения.

Има предпазна мярка, която може да се вземе срещу този метод. Разбира се, първата предпазна мярка е винаги да носите устройството си с вас. Другата предпазна мярка е да активирате заключването с пръстов отпечатък. За да направите това, първо влезте в приложението за незабавни съобщения и след това докоснете иконата с три точки в горния десен ъгъл.

Ако докоснете иконата с три точки, ще се отвори прозорец. Вижте менюто Настройки в изскачащия прозорец. След това влезте в категорията Поверителност и след това активирайте опцията „Заключване на пръстови отпечатъци“.

Фалшиви приложения на WhatsApp

Фалшивите приложения значително застрашават сигурността на потребителите. Същото важи и за WhatsApp. Има фалшиви приложения на WhatsApp, които изглеждат точно като WhatsApp Messenger. Можете да се разсеете и да изтеглите фалшивото приложение на вашето устройство. Тези измамни приложения често се разработват за операции като получаване на лична информация.

Как да се логнем в профила на някой друг в WhatsApp?

Социално инженерство

Има и друг метод, който води до кражба на акаунти. Хакерите създават злонамерени връзки, които позволяват изтегляне на зловреден софтуер на смартфона. Хората, които използват приложението за незабавни съобщения, се опитват да бъдат убедени да кликнат върху тези връзки. Тук влиза в действие социалното инженерство.

Трябва да сте много внимателни с връзките от непознати. Не трябва да кликвате върху всяка връзка, която видите в интернет. В противен случай вашите лични данни могат да бъдат уловени от злонамерени хора.

Често задавани въпроси
Ще отговорим на някои въпроси относно хакването на акаунта в WhatsApp.

Може ли акаунтът в WhatsApp да бъде хакнат?

да Акаунтът в WhatsApp може да бъде хакнат чрез методи като дистанционно изпълнение на код с GIF, социално инженерство и фалшиви приложения на WhatsApp.

Може ли някой друг да влезе в WP?

да Хакерите могат да проникнат във вашия акаунт, като използват методи като социално инженерство и дистанционно изпълнение на код с GIF файлове. Освен това вашите чатове могат да бъдат достъпни, ако сте оставили отворена уеб сесията на WhatsApp на друг компютър.

Как мога да видя разговорите на даден контакт в WhatsApp?

Уеб услугата WhatsApp може да бъде предпочитана, но за целта е необходимо да сканирате QR кода през приложението WhatsApp, инсталирано на телефона. Експортиране на чат от телефон, както и WhatsApp Web също е налично.

Подобни публикации

  1. Какъв е ключът към безопасността в дигиталната ера?
  2. Lockly Smart Lock: Характеристики и цена на заключване на врати със сканиране на лица
  3. Ограничаване на Социалните Медии за Младежи в Англия: Нови Регулации на Хоризонта
  4. Най-използваните пароли в света
  5. Google вече ще ви предупреждава, ако данните ви се откраднат! Как?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.