Методи за кражба на акаунт в Instagram: Внимавайте!instagram metodi hakeri

Акаунтите са конфискувани с методи за кражба на акаунти в Instagram, използвани от хакери. Трябва да внимавате с методите в статията, която сме подготвили.

Какви са методите за кражба на акаунти в Instagram , използвани от хакерите ? Хакерите опитват различни методи за привличане на акаунти на потребителите на социалните медии. Сред тях има и методи, изпратени до твърде много потребители. В тази статия сме събрали методите, които хакерите използват често. Трябва да внимавате с методите в списъка.

Базираната на изображения платформа за социални медии Instagram се радва на огромна популярност по целия свят. Следователно услугата е голяма цел за потребителите на компютри. Сметките могат да бъдат откраднати по някои методи на платформата, която се използва от милиони хора по целия свят.

Прочети Още: Първите подробности за iOS 16 пристигнаха

Хакерите се стремят да завземат акаунтите на потребителите на социални медии, като прилагат нов метод всеки ден. Поради тази причина потребителите трябва да бъдат много внимателни, когато използват платформата.

В статията, която подготвихме, обяснихме някои от методите, използвани от хакерите, за да конфискуват акаунтите в базираната на изображения платформа за социални медии. Можете да получите информация, като разгледате методите в нашия списък. По този начин можете да вземете предпазни мерки срещу тези методи за сигурността на вашия акаунт.

Какви са методите за кражба на акаунти в Instagram?

 • Иск за авторски права в Instagram
 • Предполагаемо хакване на акаунт
 • Пренасочване към фалшиви сайтове за пазаруване
 • Връзки към сайтове за изтегляне
 • Кражба на приятелски акаунт и връзка
 • Вземане на същото потребителско име като акаунта на човек и добавяне на различна буква в края

По-горе са методите за отвличане на акаунти, използвани от злонамерени хора в популярната услуга за социални медии, наречена Instagram. Можете да разгледате подробностите за методите в списъка по-долу.

1. Иск за авторски права в Instagram

В платформата за социални медии, базирана на изображения, има метод, който напоследък се използва много често. Злонамерените хора изпращат съобщение до потребителите чрез директно съобщение (DM). Посочено е, че споделянето, направено в съдържанието на това съобщение, е било установено, че нарушава авторски права.

Потребителите могат да споделят много съдържание през деня. Част от това съдържание се споделя и в интернет. В резултат на това много потребители смятат, че са изправени пред нарушаване на авторски права.

Съобщението, което има съдържание, точно както е изпратено от Instagram, включва и идентификатора на отчета, за да се повиши нивото на достоверност. Съобщението, което гласи, че акаунтът на потребителя ще бъде изтрит окончателно в рамките на 48 часа, също така посочва правилата, които са били нарушени.

Потребителите получават връзка за предоставяне на обратна връзка, но тази връзка всъщност води до сайт, създаден за хакване на акаунти на потребителите. Имайте предвид, че Instagram никога няма да изпраща съобщения до потребители. Не вярвайте на никого от хората, които се представят като служител на Instagram в DM.

2. Предполагаем опит за кражба на акаунт

В приложението за социални медии, което се използва от милиони хора по света, има и твърдението за опит за кражба на акаунти сред често използваните методи с цел задържане на акаунти. Потребителите трябва да бъдат много внимателни с този метод.

Хакерите изпращат имейли до потребителите на социални медии. Твърди се, че имейлът съдържа опит за кражба на акаунт. Въпреки това се посочва, че потребителите трябва да променят паролата си. В имейла е включена връзка за това действие.

Връзката в имейла води до злонамерен уебсайт. Информацията, въведена в сайта, се изпраща директно на хакерите. В резултат на това акаунтът е откраднат. Поради тази причина определено трябва да проверите дали адресите, които ви изпращат имейли, са реални. В противен случай може да бъдете измамени и в резултат на това акаунтът ви да бъде хакнат.

3. Пренасочване към фалшиви сайтове за пазаруване

Пазаруването в приложението за социални медии, базирано на изображения, наречено Instagram, е много популярно. Злонамерените хора използват метод, за да превърнат високия процент на пазаруване в платформата във възможност.

Злонамерени хора създават фалшив сайт за пазаруване, като добавят писмо към връзката на популярен сайт за електронна търговия. Ако потребителите не проверяват внимателно връзката, те смятат, че URL адресът принадлежи на популярния сайт за електронна търговия и щракват върху него.

Кликването върху въпросната връзка води до загуба на акаунта на потребителите. Поради тази причина трябва да бъдете много внимателни с връзките, върху които щракнете. Добра идея е да не кликвате върху връзки, споделени от хора, на които нямате доверие.

4. Връзка към сайтове за изтегляне на файлове

Има и друг метод, който се използва широко от хакерите. Хакерите използват връзки за изтегляне на сайтове, за да хакнат акаунти на потребителите. При този метод потребителите са измамени и злонамерен софтуер се изтегля.

Потребителите изтеглят злонамерения софтуер на своите устройства в резултат на щракване върху връзката, създадена от хакерите. Зловредният софтуер, който заразява смартфон или таблет, изпраща информацията на човека до хакери. В резултат на това акаунтът е хакнат.

5. Кражба на приятелски акаунт и контакт

Друг метод, често използван от злонамерени хора, е да откраднат акаунта на приятел и да общуват. При този метод акаунтът на приятеля на жертвата е откраднат. Хакерите се свързват с жертвата чрез акаунта, който са откраднали.

Хората кликват директно върху връзките, споделени от техните приятели през целия ден, без никакво колебание. Хакерите имат за цел да злоупотребят с това доверие в споменатия метод. Поради това потребителите трябва да бъдат изключително внимателни към съобщенията от своите приятели.

6. Вземане на същото потребителско име като акаунт на лице и добавяне на различно писмо в края

Има и друг много опасен начин сред методите за кражба на акаунти в платформата за социални медии, базирана на изображения. Хакерите приемат същото потребителско име като акаунта на човек и добавят различна буква в края.

Други хора смятат, че акаунтът принадлежи на този човек, ако не обърнат внимание. Така той може да щракне върху връзки от този човек.

Какво да направите, когато акаунтът в Instagram бъде откраднат?

 • Подавам оплакване.
 • Докладвайте акаунта.
 • Докладвайте за хака в Instagram.

Има важни стъпки, които трябва да предприемете, ако акаунтът ви в приложението за социални медии, което има огромна популярност по целия свят, бъде откраднато. Ако сте изправени пред такава ситуация, е от голяма полза да предприемете тези стъпки.

Ако акаунтът ви в социалните медии е откраднат, можете да подадете наказателна жалба. Освен това можете да затворите акаунта си чрез оплакване. Също така не забравяйте да докладвате за кражбата на акаунта в Instagram.

В тази статия сме обяснили методите, използвани за целите на кражба на акаунти в платформата за социални медии, базирана на изображения. Включихме и стъпките, които трябва да се предприемат в случай на кражба на акаунт. Не забравяйте да споделите вашите мисли по темата с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

 1. Запазването на пароли в Safari вече е много по-безопасно
 2. Издаден отчет за прозрачност на App Store
 3. 30-секундни реклами без възможност за пропускане идват в YouTube!
 4. Любимата функция на Telegram идва в WhatsApp
 5. Какво е Google Bard? Как да използвам?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.