Microsoft прекратява поддръжката за Windows 8.1microsoft windows 8 1

Microsoft прекратява поддръжката за Windows 8.1

Microsoft официално обяви, че спира поддръжката на Windows 8.1. Ето подробностите!

Windows 8.1 , който навлезе в живота ни като коригирана версия на Windows 8 през 2013 г., приключва след около 10 години приключения. Microsoft обяви предишния ден , че поддръжката за Windows 8.1 ще бъде прекратена.

През лятото имаше много новини, че поддръжката за Windows 8 и 8.1 ще бъде прекратена. Най-накрая дойде официалното изявление от компанията. За да избегне разходите за актуализация, Microsoft ще прекрати поддръжката на Windows 8.1 на януари 2023 г.

Разгледай Още: Хакер на знаменитост, нает от Илон Мъск

Какво означава край на поддръжката за потребителите на Windows 8.1?

Все още има много потребители по света, които не са мигрирали към Windows 10 или Windows 11. Според изявлението на Microsoft в неговия блог, поддръжката за актуализация на Windows 8.1 ще бъде прекратена на 10 януари 2023 г. И така, какви проблеми очакват потребителите след прекратяване на поддръжката на Windows 8.1?

Най-простият и най-опасен проблем се разглежда като непоправяне на потенциални уязвимости в сигурността. Всички уязвимости, открити след последната актуализация на Windows 8.1, могат да направят компютрите на потребителите слаби.

От друга страна, след като Microsoft спира актуализацията, доставчиците на хардуер, особено производителите на графични карти и процесори, спират да правят актуализации, специфични за операционната система.

В резултат компютърът ви работи много по-бавно и става уязвим. От друга страна, актуализациите на някои от приложенията на компанията като Microsoft 365 също са прекъснати.

След края на поддръжката на операционната система Microsoft може да подготви специални актуализации за фирми, които не желаят да сменят системите си срещу високи цени. Заслужава обаче да се отбележи, че тези актуализации никога няма да достигнат до крайния потребител.

Подобни публикации

  1. Серията HUAWEI WATCH GT 4 в продажба
  2. Характеристики и цена на Samsung Galaxy M34 5G
  3. Samsung пусна Galaxy A05
  4. Характеристика на Xiaomi Redmi K70
  5. Xiaomi 14 с повишена скорост на зареждане

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.