Млякото на майките с Covid-19 може да лекува пациентиmlyakoto na maikite e polezno za covid 19

Защитно ли е млякото на майки, които са имали Covid-19? IgA антитела в кърмата могат да се дават на болни бебета за лечение.

Млякото на майките, които са имали Covid-19, може да бъде защитно в продължение на 10 месеца. Изследователите смятат, че определени антитела в кърмата могат да се използват за лечение на тежки пациенти с коронавирус. Изследователите взеха проби от мляко от 75 жени, които са се възстановили от Covid-19 и установиха, че 88% съдържат антитела, които могат да неутрализират Sars-CoV-2.

Докато изследователите преди това са откривали антитела към Sars-CoV-2 в кърмата, не е ясно дали те могат да инактивират вируса или колко дълго жените продължават да ги произвеждат, след като са се сблъскали с коронавируса. Нови данни показват, че неутрализиращите вируса антитела се секретират в млякото на жени, заразени с Covid-19 за период до 10 месеца.

В допълнение към подчертаването на важната роля, която кърменето може да играе за защита на бебетата от заболяване, изследователите смятат, че такива антитела могат да бъдат използвани за лечение на тежки пациенти с Covid-19 и предотвратяване на влошаване на състоянието им.

Въпреки че малките деца са по-малко застрашени от заразяване с тежък Covid-19 от възрастните хора или тези с хронични заболявания, около едно на всеки 10 бебета под една година се нуждаят от сериозна болнична помощ, ако се заразят.

Провеждайки изследването от болницата Mount Sinai в Ню Йорк, Dr. „Много е важно да знаете дали в млякото има антитела, колко дълго ще бъде защитно след заразяването или коя ваксина ще осигури на вашето бебе най -добрата защита срещу антитела “, каза Ребека Пауъл. казах.

Защитно ли е млякото на майки, които са имали Covid-19?

Антителата в кърмата са малко по -различни от имуноглобулиновите G (IgG) антитела, които преобладават в кръвта и се задействат от ваксинация, но някои от тях присъстват и в кърмата. Основното антитяло е секрецията на имуноглобулин А (IgA), който се прикрепя към лигавицата на дихателните и чревните пътища на бебетата и помага да се предотврати навлизането на вируси и бактерии в телата им.

Прочети Още: Бившият дизайнер на Apple се предлага за Ferrari

За да разследват, Пауъл и колегите са взели проби от кърмата от 75 жени, които са се възстановили от Covid-19 и са установили, че 88% съдържат IgA антитела. В повечето случаи те успяха да неутрализират Sars-CoV-2, т.е. да предотвратят инфекцията.

Допълнителни измервания показват, че жените продължават да отделят тези антитела до 10 месеца. “ Ако продължите да кърмите, ще продължите да доставяте антителата в млякото си“, каза Пауъл.

Неговият екип също изследва предаването на специфични за коронавирус антитела в кърмата при 50 жени, ваксинирани с ваксини Pfizer, Moderna и Johnson & Johnson . IgG антитела, специфични за коронавирус, са открити в млякото на 87% от тези, които са получили ваксината Pfizer.

Подобни публикации

  1. YouTube Music заменя Google Podcasts
  2. Дали Microsoft излъга, когато представи Edge Copilot?
  3. Tiktok ще бъде ли забранен в Турция?
  4. Радикално решение от Twitch
  5. WhatsApp тества нова функция за актуализации на състоянието!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.