1,9 милиарда долара ще бъдат изразходвани за премахване на Huawei от американската мрежаhuawei matebook

Няма да е лесно да премахнете Huawei от американската мрежа. FCC е готова да плати 1,9 милиарда долара на компании, които ще свършат тази работа.

Работата по премахването на Huawei от американската мрежа започна. Федералната комисия по комуникациите на САЩ открива програма за 1,9 милиарда долара за премахване на мрежово оборудване, произведено от китайски компании като Huawei, което се счита за заплаха за националната сигурност .

По-рано тази седмица FCC (Федералната комисия по комуникациите) обяви, че ще стартира нова програма, която да помогне за подмяната на цялото оборудване на Huawei в мрежовата инфраструктура на страната.

За тези, които не знаят, Huawei е обявен за заплаха за националната сигурност от Министерството на търговията на САЩ . Правителството, от друга страна, се опитва да премахне напълно присъствието на китайската компания от нейната мрежа.

Не е лесно да премахнете Huawei от американската мрежа

Според доклада на Ройтерс , FCC ще отвори програма, която ще възстанови на американските телекомуникационни оператори, особено тези, разположени в селските райони, 1,9 милиарда щатски долара, за да подпомогне премахването/подмяната на мрежовото оборудване от китайския технологичен гигант.

Докато Huawei и ZTE са идентифицирани като заплахи за националната сигурност на комуникациите, поръчката „премахване от мрежата и замяна“ не е толкова проста. Това важи особено за селските телекомуникационни оператори, които могат да се сблъскат с високи разходи и да премахнат и подменят оборудване, произведено от китайски фирми.

През септември 2020 г. FCC изчисли, че разходите за премахване и замяна на Huawei от мрежата ще бъдат приблизително 1,837 милиарда щатски долара . Изглежда, че САЩ засилват плановете си да забранят одобренията на оборудването в телекомуникационните мрежи на страната от организации, идентифицирани като заплаха за националната сигурност.huawei 5g

Прочети Още: Как да преодолеем синдрома на понеделник?

Също така преди това беше постигнато споразумение с SpaceX за селска интернет услуга . Под федералната субсидия от Федералната комисия по комуникациите (FCC), SpaceX ще получи 886 милиона долара. Това означаваше, че компанията ще въведе широколентов интернет на 642 925 места в 35 щата.

Финансирането от 886 милиона долара от Федералната комисия за комуникации (FCC)  идва  от Фонда за възможности за селски цифрови възможности , усилия от 20,4 милиарда долара за разширяване на високоскоростния интернет в Америка . Финансирана от малки такси за сметки за мобилни телефони, програмата FCC е предназначена да предостави широколентов достъп до доставчиците на интернет услуги в недостъпни райони на Съединените щати.

SpaceX продължава да разширява мрежата си, за да донесе интернет в селските райони. Космическата компания планира да излети на орбита до 42 000 спътника Starlink. Според Мъск, високоскоростен интернет може да бъде осигурен почти навсякъде по света, генерирайки 30 до 50 милиарда долара годишни приходи.

Подобни публикации

  1. Netflix и приложението за запознанства Bumble си сътрудничат
  2. Важна новина на всички потребители на Йеттел 2023
  3. Кога ще бъдат пуснати MacBooks с OLED дисплеи?
  4. Нова функция за Гледания сега под туитове ви очаква!
  5. На държавните служители на САЩ е забранено да използват TikTok

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.