Можете да се присъедините към търсенето на нови външни планети!

novi planeti

Присъединете се към екипа за търсене на нови екзопланети. Всичко, което трябва да направите, е да разгледате изображенията от телескопите NGTS.

Учените се нуждаят от вашата помощ при търсене на нови екзопланети в космоса . Група, наречена „Търсачи на транзити от следващо поколение“ на ловците на планети, иска да намерите планети от хиляди снимки.

Искате ли да откриете скрити светове с проучването за обществен транспорт от следващо поколение? 

Ако винаги сте искали да откриете своя собствена планета, сега е вашият шанс: изследователите призовават обществеността да помогне за идентифицирането на екзопланети, които са планети, обикалящи около звезди извън нашата собствена Слънчева система .

Planet Hunters Next Generation Transit Search (NGTS), ръководен от международна група астрономи , има пет години цифрови изображения за преглед. Ако решите да го приемете, вашата мисия е да забележите звезди, които потъмняват за кратко време, което може би предполага, че пред тях е преминала планета.

Това е известно на експертите като пропуск, но нямате нужда от опит, за да се опитате да го забележите. Всичко, от което се нуждаете, е набито око и малко търпение, за да прегледате изображенията, събрани от телескопите NGTS в Европейската южна обсерватория (ESO) Паранал в Чили.

Прочети Още: Нова дългосрочна опасност от Covid-19: Мозъчна мъгла

Присъединете се към екипа за търсене на нови екзопланети

„ Вълнуващо е да можем да включим обществеността в нашите изследвания за планети около други звезди “, каза астрофизик Питър Уитли, ръководител на NGTS от Университета на Уоруик в Обединеното кралство „Сигурни сме , че нашите компютърни програми са пропуснали някои планети“, каза той.

„Това ще бъдат най-необичайните сигнали и вероятно някои от най-интересните планети. Хората все още са по-умни от машините и нямам търпение да видя какво ще измислят нашите доброволци.

Вашата работа е да категоризирате тези диаграми и да идентифицирате форми чрез кръстосана проверка на всяка констатация с доброволци и експерти.“

Има много данни за преминаване: на всеки 10 секунди телескопите NGTS правят снимки на хиляди звезди в небето. Алгоритмите се използват за отбелязване на възможни преходни събития, но тези алгоритми не са перфектни.

Софтуерът може да избира не-екзопланетни затъмнения, както и пренебрегвани затъмнения на светлината, и това е мястото, където хората влизат. Ако решите да участвате, ще ви бъдат показани диаграми със светлинни показания от звезди в космоса.

Отидете до страницата на Planet Hunters NGST, за да започнете . Няма процес на кандидатстване или такса. Всичко, от което се нуждаете, е уеб браузър и страст към научни открития. Можете да избирате между мисии за търсене на екзопланета или оценка на кандидати за планети, за да започнете.

Подобни публикации

  1. Изкуственият интелект открива аномалия в космоса
  2. Учените откриха: Ето го плашещото създание в дълбините на океана
  3. Днес 99% от световното население ще има дневна светлина едновременно
  4. Китайският орбитален апарат завърши сканирането на цялата повърхност на Марс
  5. Астероид, по-мощен от атомна бомба, се приближава към Земята

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.