Можете да се присъедините към търсенето на нови външни планети!novi planeti

Присъединете се към екипа за търсене на нови екзопланети. Всичко, което трябва да направите, е да разгледате изображенията от телескопите NGTS.

Учените се нуждаят от вашата помощ при търсене на нови екзопланети в космоса . Група, наречена „Търсачи на транзити от следващо поколение“ на ловците на планети, иска да намерите планети от хиляди снимки.

Искате ли да откриете скрити светове с проучването за обществен транспорт от следващо поколение? 

Ако винаги сте искали да откриете своя собствена планета, сега е вашият шанс: изследователите призовават обществеността да помогне за идентифицирането на екзопланети, които са планети, обикалящи около звезди извън нашата собствена Слънчева система .

Planet Hunters Next Generation Transit Search (NGTS), ръководен от международна група астрономи , има пет години цифрови изображения за преглед. Ако решите да го приемете, вашата мисия е да забележите звезди, които потъмняват за кратко време, което може би предполага, че пред тях е преминала планета.

Това е известно на експертите като пропуск, но нямате нужда от опит, за да се опитате да го забележите. Всичко, от което се нуждаете, е набито око и малко търпение, за да прегледате изображенията, събрани от телескопите NGTS в Европейската южна обсерватория (ESO) Паранал в Чили.

Прочети Още: Нова дългосрочна опасност от Covid-19: Мозъчна мъгла

Присъединете се към екипа за търсене на нови екзопланети

„ Вълнуващо е да можем да включим обществеността в нашите изследвания за планети около други звезди “, каза астрофизик Питър Уитли, ръководител на NGTS от Университета на Уоруик в Обединеното кралство „Сигурни сме , че нашите компютърни програми са пропуснали някои планети“, каза той.

„Това ще бъдат най-необичайните сигнали и вероятно някои от най-интересните планети. Хората все още са по-умни от машините и нямам търпение да видя какво ще измислят нашите доброволци.

Вашата работа е да категоризирате тези диаграми и да идентифицирате форми чрез кръстосана проверка на всяка констатация с доброволци и експерти.“

Има много данни за преминаване: на всеки 10 секунди телескопите NGTS правят снимки на хиляди звезди в небето. Алгоритмите се използват за отбелязване на възможни преходни събития, но тези алгоритми не са перфектни.

Софтуерът може да избира не-екзопланетни затъмнения, както и пренебрегвани затъмнения на светлината, и това е мястото, където хората влизат. Ако решите да участвате, ще ви бъдат показани диаграми със светлинни показания от звезди в космоса.

Отидете до страницата на Planet Hunters NGST, за да започнете . Няма процес на кандидатстване или такса. Всичко, от което се нуждаете, е уеб браузър и страст към научни открития. Можете да избирате между мисии за търсене на екзопланета или оценка на кандидати за планети, за да започнете.

Подобни публикации

  1. Най-подобната на Земята планета „Титан“ е забелязана
  2. Откриха планета, 8 пъти по-голяма от Юпитер
  3. Капсула Orion прави снимки на повърхността на Луната
  4. Японската мисия за кацане на Луната се провали
  5. Колко хора живеят в света?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.