Най – големите крипто борси в света не набират китайски потребители

kripto pari

Крипто борсите не искат китайски потребители. Huobi и Binance ще премахнат акаунтите на китайски потребители до края на годината.

Крипто борсите спряха да набират китайски потребители . Огромните борси за крипто не позволяват на китайските потребители да се регистрират след репресиите на Пекин срещу крипто света.

Huobi, една от най – големите световни борси за криптовалути , заяви, че спира новото откриване на сметки за китайски потребители, след като Пекин поднови натиска върху виртуалните валути.

Прочети Още: Абонатите на Apple TV Plus са разочаровани

Крипто борсите не искат китайски потребители

Както знаете, Китайската народна банка забрани всички дейности, свързани с виртуалната валута, включително търговията . Китайската централна банка също е насочена към чуждестранни борси, обслужващи китайски потребители.

Една от тези борси, Huobi, заяви в неделя, че ще прекрати регистрацията на акаунти за нови китайски потребители. Компанията също така постепенно ще премахне съществуващите акаунти на китайски потребители до полунощ на 31 декември 2021 г.

Binance , друга от най-големите световни борси за криптовалути, заяви, че записите в акаунти, използващи базирани в Китай мобилни телефонни номера, вече са блокирани. Приложението Binance също вече не е достъпно за изтегляне в Китай . „ Binance приема своите задължения за спазване много сериозно и се ангажира да спазва местните регулаторни изисквания, където и да работим “, заяви говорител на компанията пред CNBC .

Тази година китайските власти засилиха репресиите срещу криптовалутите, насочени към биткойн миньорите и тяхната търговия. Но твърдата позиция на Китай по отношение на криптовалутите не е нова. Властите, които доминират във втората по големина икономика в света, отдавна са загрижени за въздействието на цифровите валути върху финансовата стабилност.

В минало изявление, публикувано от Комитета за финансова стабилност и развитие на Държавния съвет на Китай, беше посочено, че правителството ще „спре поведението на биткойн и търговията и решително ще предотврати предаването на индивидуалните рискове на обществото“. 

През 2017 г. Китай затвори местните борси за криптовалути и забрани първоначалните предлагания на монети (ICO), начин за крипто компаниите да събират пари чрез издаване на цифрови жетони. 

Главният изследовател на социалните науки в Шанхайската академия Ли Йи каза: “ Това обяснение не остави много място за копаене на криптовалути. Забранената минна дейност в Китай, процесът, при който елиминира голяма част от мощността, ще бъде повратна точка. за съдбата на биткойн „ , каза той.

Подобни публикации

  1. Хакерите използват бисквитки, за да заобиколят двуфакторното удостоверяване
  2. WhatsApp ще изведе сигурността на следващото ниво с нови функции!
  3. Как да коригирам грешка на защитения диск от запис?
  4. Telegram е забранен в Бразилия поради разпространение на фалшиви новини
  5. LastPass пароли са откраднати? Описание Пристигна!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.