Най – големите крипто борси в света не набират китайски потребителиkripto pari

Крипто борсите не искат китайски потребители. Huobi и Binance ще премахнат акаунтите на китайски потребители до края на годината.

Крипто борсите спряха да набират китайски потребители . Огромните борси за крипто не позволяват на китайските потребители да се регистрират след репресиите на Пекин срещу крипто света.

Huobi, една от най – големите световни борси за криптовалути , заяви, че спира новото откриване на сметки за китайски потребители, след като Пекин поднови натиска върху виртуалните валути.

Прочети Още: Абонатите на Apple TV Plus са разочаровани

Крипто борсите не искат китайски потребители

Както знаете, Китайската народна банка забрани всички дейности, свързани с виртуалната валута, включително търговията . Китайската централна банка също е насочена към чуждестранни борси, обслужващи китайски потребители.

Една от тези борси, Huobi, заяви в неделя, че ще прекрати регистрацията на акаунти за нови китайски потребители. Компанията също така постепенно ще премахне съществуващите акаунти на китайски потребители до полунощ на 31 декември 2021 г.

Binance , друга от най-големите световни борси за криптовалути, заяви, че записите в акаунти, използващи базирани в Китай мобилни телефонни номера, вече са блокирани. Приложението Binance също вече не е достъпно за изтегляне в Китай . „ Binance приема своите задължения за спазване много сериозно и се ангажира да спазва местните регулаторни изисквания, където и да работим “, заяви говорител на компанията пред CNBC .

Тази година китайските власти засилиха репресиите срещу криптовалутите, насочени към биткойн миньорите и тяхната търговия. Но твърдата позиция на Китай по отношение на криптовалутите не е нова. Властите, които доминират във втората по големина икономика в света, отдавна са загрижени за въздействието на цифровите валути върху финансовата стабилност.

В минало изявление, публикувано от Комитета за финансова стабилност и развитие на Държавния съвет на Китай, беше посочено, че правителството ще „спре поведението на биткойн и търговията и решително ще предотврати предаването на индивидуалните рискове на обществото“. 

През 2017 г. Китай затвори местните борси за криптовалути и забрани първоначалните предлагания на монети (ICO), начин за крипто компаниите да събират пари чрез издаване на цифрови жетони. 

Главният изследовател на социалните науки в Шанхайската академия Ли Йи каза: “ Това обяснение не остави много място за копаене на криптовалути. Забранената минна дейност в Китай, процесът, при който елиминира голяма част от мощността, ще бъде повратна точка. за съдбата на биткойн „ , каза той.

Подобни публикации

  1. AI на Google е идентифициран като критичен проблем със сигурността в Gemini!
  2. WhatsApp увеличава сигурността
  3. Какъв е ключът към безопасността в дигиталната ера?
  4. Lockly Smart Lock: Характеристики и цена на заключване на врати със сканиране на лица
  5. Ограничаване на Социалните Медии за Младежи в Англия: Нови Регулации на Хоризонта

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.