Нов клетъчен тип, открит в сърцето: Влияе върху честотата на ритъмаsartce nov kletachen tip

Открит нов тип клетки в сърцето. Тази клетка, наречена Nexus glia, може да бъде свързана със сърдечно-съдови заболявания.

Откриването на нов клетъчен тип в сърцето буди любопитство в научния свят. Новият клетъчен тип, открит в сърцето, може да е от решаващо значение за сърдечния ритъм.

В сърцето е идентифициран нов тип клетки, свързани с регулирането на сърдечната честота , и откритието обещава да подобри нашето разбиране за сърдечно-съдови дефекти и заболявания.

Новата клетка е вид глиална клетка, която поддържа нервни клетки като астроцити в централната нервна система (мозък и гръбначен мозък). Клетката, наречена nexus glia , се намира в изходящия тракт на сърцето, където се откриват много вродени сърдечни дефекти.

Прочети Още: Джеф Безос дарява 100 милиона долара на фондацията на Обама

Новият клетъчен тип е открит за първи път в риба зебра, преди да бъде потвърден и в миши и човешки сърца . Експерименти върху риба зебра показаха, че когато клетките се отстранят, сърдечната честота се ускорява, а когато генетичното редактиране потиска развитието на глията, сърдечният ритъм става неравномерен.

“ Не знаем точната функция на тези клетки, тези глиални клетки могат да играят много важна роля в регулирането на сърцето. Това е друг пример за това как изучаването на основна невробиология може да доведе до разбиране на много различни заболявания „, каза Биологът от университета Нотр Дам Коди Смит. 

Нов клетъчен тип, открит в сърцето:  Nexus glia

Клетките на астроглия са важни за централната нервна система, защото помагат за поддържането на клетъчната среда и осигуряват подкрепа и хранителни вещества за невроните. Следователно изследователите смятат, че е правдоподобно те да присъстват и в периферната нервна система.

Различни видове глиални клетки с характеристики на астроглия са открити в други органи, включително панкреаса и белите дробове , но тяхната функция все още не е напълно разбрана.

„Ако успеем да намерим нова клетъчна част от сърдечно-съдовия пъзел, мисля, че това би могло да положи основите за бъдеща работа “, каза биологът от Университета на Нотр Дам Нина Кикел-Кури .

Комбинация от научни техники, включително изобразяване на времетраене и едноклетъчно секвениране , разкри наличието на нексус глия в риба данио, мишка и човешка тъкан, клетки, които изглежда поддържат сърдечната функция и регулиране.

Ще отнеме повече време, за да научим за тяхната роля и функция, тъй като току-що открихме тези клетки, но те потенциално биха могли да бъдат свързани с различни медицински състояния.

Друг възможен път за бъдещи изследвания е да се анализират други важни органи в тялото за клетки, подобни на Nexus glia. Те могат да бъдат скрити и тайно да предоставят важна подкрепа за функционирането на нашите биологични системи.

Подобни публикации

  1. Как да използвате филтър за синя светлина на PC и Mac устройства?
  2. Vision Pro може да се използва от хирурзи в хирургията
  3. Най-интересните и животоспасяващи технологии в света
  4. Каква е разликата между PDR и психологията?
  5. Как се прави кръводаряване? Какви са условията?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.