Samsung планира да построи завод за чипове на стойност 17 милиарда долараsamsung 17 miliаrda dolara

Ще сложи ли край на кризата заводът за чипове на Samsung за 17 милиарда долара? Огромни инвестиции идват от Samsung на пазара в САЩ.

Със своето съоръжение за чипове на стойност 17 милиарда долара , Samsung влага част от усилията си за увеличаване на производствения капацитет и облекчаване на глобалния недостиг на чипове.

Южнокорейският технологичен гигант обяви съоръжението от 5 милиона квадратни фута във вторник, след като The Wall Street Journal разпространи новината .

Фабриката, която ще бъде създадена в американския щат Тексас, ще има за цел да подпомогне увеличаването на производството на усъвършенствани логически полупроводници, използвани в телефони и компютри.

“ Samsung, подобно на други производители на чипове, се нуждае от повече капацитет. Следва Intel, TSMC и други, за да изгради повече производство „, каза в изявление Глен О’Донъл, вицепрезидент и директор на изследванията в аналитичната фирма Forrester . казах.

Samsung заяви, че очаква строителните работи да започнат през първата половина на 2022 г. и се надяват, че обектът ще заработи през втората половина на 2024 г.

Ще сложи ли край на кризата заводът за чипове на Samsung за 17 милиарда долара?

Очакваната обща инвестиция от 17 милиарда долара ще бъде най-голямата инвестиция на Samsung някога в САЩ. Фигурата включва сгради, подобрения на имотите, машини и оборудване.

Samsung започва дейността си в САЩ през 1978 г. и наема повече от 20 000 души в цялата страна. Компанията заяви, че последната инвестиция ще доведе общите инвестиции на Samsung в САЩ до над 47 милиарда долара .

О’Донъл добави, че новата фабрика е помогнала за разширяване на географското разнообразие в Азия и липсата на разнообразие е била очевидна по време на пандемията.

Кинам Ким , вицепрезидент и главен изпълнителен директор на Samsung Electronics Device Solutions Division , каза в изявление, че фабриката ще помогне на Samsung да обслужва по-добре нуждите на своите клиенти и ще допринесе за стабилността на глобалната верига за доставки на полупроводници.

Ким добави, че е благодарен за подкрепата на администрацията на Байдън и нейните партньори в Тексас.

Прочети Още: Нов клетъчен тип, открит в сърцето: Влияе върху честотата на ритъма

Губернаторът на Тексас Грег Абът заяви, че фабриката ще създаде възможности за централните тексасци и техните семейства.

Алън Пристли, вицепрезидент по нововъзникващи технологии и тенденции в аналитичната фирма Gartner, каза, че тъй като Samsung вече има фабрика в Остин, тя има добре изградена екосистема от партньори и доставчици в Тексас.

“ Производството на полупроводници в САЩ е намаляло през последното десетилетие и Вашингтон с право вижда това като риск за националната сигурност. Тексас има подходящото време и геоложка стабилност за такова съоръжение, както и добро предлагане на технологични работници“ , каза О’Донъл .

Подобни публикации

  1. Настройки за поверителност на Instagram, които всеки потребител трябва да направи
  2. Фотографите се възхищават на фотоапаратите от серията vivo V25
  3. Google ChatGPT представя конкурент: Ето го бардът!
  4. Нов изкуствен интелект, изследващ вашето здраве от основателя на Spotify!
  5. Apple работи върху по-скъп модел iPhone от Pro Max

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.