Нова функция за проверка идва в Whatsapp

Whatsapp планира да въведе нова система за проверка, за да защити акаунтите и поверителността на потребителите. Ето подробностите!

WhatsApp скоро ще се сблъска с друга защита, когато потребител се опита да влезе в акаунт на друго място за първи път. След като миналата година измами хората да дадат на престъпниците кодове за проверка, WhatsApp най-накрая планира начин да спре това да се случи.

Според WABetaInfo , WhatsApp работи върху двоен код за проверка, за да увеличи поверителността и сигурността на потребителите. Входящата информация обяснява, че когато се опитате да регистрирате телефонния си номер на друг смартфон, ще ви е необходим допълнителен код за потвърждение освен първия код за потвърждение, изпратен чрез SMS.

В такава ситуация Whatsapp вече ще показва съобщение като това:

„Номерът XXX вече се използва за WhatsApp на друг телефон.

За да сте сигурни, че акаунтът ви е под ваш контрол, трябва да потвърдите друг код за потвърждение. За допълнителна сигурност трябва да изчакате да изтече таймерът, преди да изпратите кода. След като получите кода, моля, въведете го тук.“

Прочети Още: Най-популярните музикални ботове на Discordwhatsapp kod

Whatsapp повишава сигурността на потребителите с допълнителни слоеве на сигурност

WABetaInfo казва, че след като първият опит за влизане в акаунт в WhatsApp е успешен, ще е необходим друг 6-цифрен код, за да завърши процеса. Въпреки това, до собственика на телефонния номер ще бъде изпратено друго съобщение, така че в случай, че някой друг се опита да влезе в акаунта си, той ще знае, че този опит се е случил.

Тъй като това е функция в процес на разработка, не е ясно кога ще бъде налична. И така, какво мислите за тази нова функция? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Премахнато изискване за самолетен режим при полети!
  2. Актуализацията на Android 13 пристигна за смарт телевизори
  3. Кога ще бъде пуснат iOS 16.2?
  4. Нови емотикони идват в WhatsApp 2022
  5. Discord не се отваря, какви са методите за решение?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.