Приложенията на Apple вече няма да работят на някои версии на iOSapple store nqma da raboti

Приложенията на Apple вече няма да работят на някои версии на iOS

Apple обяви, че услугите и приложенията на Apple вече няма да работят на някои версии на iOS. Apple обявиха, че ще намалят поддръжката за устройства, използващи операционни системи iOS 11, macOS 10, watchOS 4 и tvOS 11. Компанията заяви, че устройствата, използващи по-стари версии на софтуера, може да спрат да предоставят услуги за всички свои устройства, с изключение на достъпа до iCloud.

Apple планира да приложи тази промяна през май. Следователно потребителите, които не са актуализирали устройствата си наскоро, могат да срещнат ограничения.

Статия за поддръжка, публикувана от Apple, също подкрепя тази промяна. В статията се посочва, че по-старите версии на софтуера няма да поддържат някои услуги на Apple като App Store, Siri и Maps и софтуерът трябва да бъде актуализиран до най-новата налична версия, за да продължи да използва тези услуги.

Плановете на Apple за iOS 17

На кои версии на iOS приложенията на Apple няма да работят?

През следващите седмици Apple ще пусне списък с версии на софтуер, които ще загубят поддръжка, като iOS 11-11.2.6, macOS 10.13-10.13.3, watchOS 4-4.2.3 и tvOS 11-11.2.6.

Все още не е ясно защо Apple планира да направи тази промяна, но се смята, че компанията може да планира голяма актуализация, която ще наруши поддръжката на някои стари софтуери. Тази голяма актуализация може да бъде свързана и със заглавието Mixed Reality, което се очаква да бъде пуснато скоро.

Според Apple само 8% от iOS устройствата все още използват софтуер, по-стар от iOS 15. Следователно е очевидно, че тази промяна няма да засегне повечето потребители.

Подобни публикации

  1. Смартфоните Vivo обещават дълготрайна употреба
  2. Характеристики, цена и дата на пускане на Motorola Razr 50 Ultra
  3. Как изглежда Motorola Razr 2024?
  4. Характеристики на Vivo S19 и S19 Pro
  5. Характеристики на Honor 200

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.