Samsung регистрира приходи за третото тримесечие

samsung rekord

Samsung счупи нов рекорд с приходи от 63,1 милиарда долара през третото тримесечие на 2021 г. Ето любопитните подробности по темата!

Продължавайки да увеличава приходите и печалбите си през последните години, Samsung счупи нов рекорд, като генерира приходи от 63,1 милиарда долара през третото тримесечие на 2021 г. Компанията, която увеличи приходите си с 10% спрямо същия период на предходната година , успя да увеличи печалбата си с 26% .

Samsung увеличава приходите с 10%, печалбата с 26%

Samsung, една от редките компании, които се възползваха от недостига на полупроводници, който се превърна в проблем с пандемията, срещна нарастващо търсене в този процес. Всъщност печалбата на подразделението памет се е увеличила с 46% на годишна база, докато печалбата на дивизията за полупроводници като цяло се е удвоила.

Прочети Още: Появиха се игри PlayStation Plus ноември 2021

Разбира се, компанията е и производител на смартфони и отчита; казва, че има силно търсене на начални и средни модели Galaxy. Все пак нарастващите разходи за суровините и логистиката водят до стопяване на част от печалбите.

Samsung, един от най-големите доставчици на OLED дисплеи на Apple, казва, че печалбите за нейното подразделение за мобилни дисплеи са се увеличили „ поради търсенето на нови продукти, пуснати от нашите основни клиенти “. 

Въпреки че Samsung загуби печалбата си в някои области със силната си инфраструктура, която се фокусира върху повече от една област, тя успява да компенсира тази разлика с печалбите си в други области. Компанията също така обяви, че ще продължи да увеличава нивата на доходите си с нови сътрудничества в близко бъдеще.

Подобни публикации

  1. Ефективност на батерията на iPhone с инсталиран iOS 16
  2. Мета работи върху изкуствен интелект, който може да разчита мозъчни вълни
  3. Audi разкрива нов електрически автомобил Activesphere
  4. AMD обявява датата на представяне на процесорите от серия Ryzen 7000
  5. Представена е пилотна технология Xiaomi за автономно шофиране

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.