Samsung регистрира приходи за третото тримесечиеsamsung rekord

Samsung счупи нов рекорд с приходи от 63,1 милиарда долара през третото тримесечие на 2021 г. Ето любопитните подробности по темата!

Продължавайки да увеличава приходите и печалбите си през последните години, Samsung счупи нов рекорд, като генерира приходи от 63,1 милиарда долара през третото тримесечие на 2021 г. Компанията, която увеличи приходите си с 10% спрямо същия период на предходната година , успя да увеличи печалбата си с 26% .

Samsung увеличава приходите с 10%, печалбата с 26%

Samsung, една от редките компании, които се възползваха от недостига на полупроводници, който се превърна в проблем с пандемията, срещна нарастващо търсене в този процес. Всъщност печалбата на подразделението памет се е увеличила с 46% на годишна база, докато печалбата на дивизията за полупроводници като цяло се е удвоила.

Прочети Още: Появиха се игри PlayStation Plus ноември 2021

Разбира се, компанията е и производител на смартфони и отчита; казва, че има силно търсене на начални и средни модели Galaxy. Все пак нарастващите разходи за суровините и логистиката водят до стопяване на част от печалбите.

Samsung, един от най-големите доставчици на OLED дисплеи на Apple, казва, че печалбите за нейното подразделение за мобилни дисплеи са се увеличили „ поради търсенето на нови продукти, пуснати от нашите основни клиенти “. 

Въпреки че Samsung загуби печалбата си в някои области със силната си инфраструктура, която се фокусира върху повече от една област, тя успява да компенсира тази разлика с печалбите си в други области. Компанията също така обяви, че ще продължи да увеличава нивата на доходите си с нови сътрудничества в близко бъдеще.

Подобни публикации

  1. Google ChatGPT представя конкурент: Ето го бардът!
  2. Нов изкуствен интелект, изследващ вашето здраве от основателя на Spotify!
  3. Apple работи върху по-скъп модел iPhone от Pro Max
  4. Microsoft Store не се отваря, какво е решението?
  5. Какво е Google Mirror?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.