САЩ искат да разбият стабилни криптовалути

sasht kripto pari

САЩ предприеха офанзива срещу стабилни криптовалути. Стабилният пазар на монети няма да е толкова стабилен, колкото преди.

САЩ започнаха изследвания на стабилни криптовалути. Базираните в САЩ регулатори са загрижени, че стабилните монети причиняват повече вреда, отколкото полза на стабилността.

Стабилните монети са по -безопасни от обикновените криптовалути, благодарение на връзките им с по -малко нестабилни активи, но американските регулатори изглеждат неубедени. Източници на Bloomberg заявяват, че Министерството на финансите и други федерални агенции са близо до евентуален натиск върху стабилните монети , според преглед на Съвета за надзор на финансовата стабилност на САЩ .

Съобщава се, че властите са загрижени, че цифровата валута до голяма степен е нерегламентирана и в крайна сметка може да дестабилизира финансовата система, вместо да я защитава.

Прочети Още: Samsung Проектира Galaxy Buds, Които Могат Да Се Използват По Време На Плуване

САЩ са в офанзива срещу стабилни криптовалути

Смята се, че работната група по финансовите пазари, координирана от Министерството на финансите, се интересува най -много от Tether. Операторите на криптовалута заявиха, че са стабилизирали средствата си, като държат големи суми корпоративен дълг. Според Bloomberg, ако стойностите на криптовалутата спаднат, тя може да стане уязвима за хаотични инвеститори.

Окончателното решение не се очаква до декември, тъй като се смята, че Работната група е направила препоръки, но според съобщенията Надзорният съвет има „консенсус“ в полза на преразглеждането. В такъв случай съветът може да включи стабилни монети в групата на заплахите, които изискват строга регулация. Много криптовалути могат да бъдат принудени да променят своите бизнес модели или дори да затворят.

Стабилните монети също бяха изложени на риск от правителствената конкуренция преди това развитие. Федералният резерв на САЩ проучва възможността за стартиране на свързана с централната банка криптовалута. Подобен ход може да отвори дискусия за възможностите, предлагани от независими групи в Съединените щати.

Трябва да се отбележи, че ако прегледът на Работната група по финансовите пазари продължи, настоящият стабилен пазар на монети няма да бъде толкова защитен, колкото преди.

Подобни публикации

  1. Състоянието на Марк Зукърбърг се топи: Загубени са милиарди долари!
  2. Google премества производството на телефони Pixel в нова страна
  3. TikTok отрича откраднати 2 милиарда записа с данни
  4. Задължително актуализации на телефоните в продължение на 5 години
  5. Google започна разработването на процесора Tensor 3 за използване в Pixel 8

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.