Поддръжката на Whatsapp е прекратена от два модела iPhone

iphone whatsapp

С новата актуализация на Whatsapp поддръжката на Whatsapp ще бъде премахната от два модела iPhone. Ето всички подробности!

Съобщава се, че WhatsApp ще спре да поддържа iOS 10 и iOS 11 до 24 октомври. Според предишен доклад моделите iPhone, работещи с iOS 10 или iOS 11, скоро ще спрат да поддържат WhatsApp.

Прочети Още: Сигнал за мистериозен нов вирус в Аржентина

Съобщава се, че промените по отношение на решението, взето от Whatsapp, ще влязат в сила на 24 октомври. Потребителите с по-стари iPhone ще трябва да надстроят телефоните си до iOS 12 или по-нова , за да продължат да използват WhatsApp.

Тази стъпка ще принуди потребителите на iPhone 5 и iPhone 5c да надстроят до по-нов модел iPhone. Потребителите на iPhone 5 и iPhone 5c може да се сблъскат с хардуерен ъпгрейд, тъй като на практика не е възможно да се инсталира актуализация на iOS, за да поддържа WhatsApp, но потребителите с iPhone 5s и по-нови модели могат да продължат да получават поддръжка на WhatsApp, като актуализират до iOS 12.

За да продължите да използвате Whatsapp, ще е необходим поне iOS 12

WhatsApp актуализира своите изисквания на своята страница с често задавани въпроси, за да отрази тези промени. За да поддържат платформата за съобщения работеща на своите телефони, потребителите на iPhone ще трябва да надстроят до iOS 12 или по-нова версия. От страна на Android обаче приложението все още поддържа всички устройства с Android 4.1.

Тази актуализация по същество няма да представлява проблем за по-голямата част от потребителската база на Apple, тъй като данните показват, че 89% от потребителите на iPhone са надстроили до iOS 15 . Освен това 82% от всички потребители на Apple са надстроили телефоните си до iOS 15. Само 4% от потребителите имат инсталиран iOS 13 или по-стара версия.

Можете да отидете в Settings > General > Software Upgrade, за да актуализирате своя iPhone.

Подобни публикации

  1. Не мога да вляза в Instagram Грешка и решения
  2. Не мога да се свържа с интернет, въпреки че имам интернет
  3. Нови функции, добавени към груповите видео разговори в Whatsapp
  4. Instagram вече ще цензурира снимки с голота в DM
  5. Какво представлява динамичният остров, който познаваме с iPhone 14 Pro?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.