Каква беше причината за срив на Facebook, Instagram и WhatsApp?facebook instagram whatsapp sriv

Защо Facebook, Instagram и WhatsApp се разбиха?

Каква беше причината за срив на Facebook, Instagram и WhatsApp? Прекъсването, което се случи за около 7 часа, създаде пукнатини във Facebook.

Каква беше причината за срив на Facebook, Instagram и WhatsApp ? Проблемите, свързани с DNS, доведоха до огромен спад в акциите на Facebook.

Прекъсването на WhatsApp и Oculus направи всяко кътче от империята на Марк Зукърбърг офлайн в понеделник. Това беше прекъсване на социалните медии в най -добрия случай и изглежда особено трудно да се поправи.

Facebook не е потвърдил първопричината за проблемите им , но има много претенции онлайн. Семейството от приложения на компанията на практика е излязло офлайн от интернет в 18:40 ч., Според записите на Domain Name System.

Прочети Още: Слушалките Oculus са деактивирани при срив във Facebook

Каква беше причината за срив на Facebook, Instagram и WhatsApp ? Проблемите, свързани с DNS, доведоха до огромен спад в акциите на Facebook.

Прекъсването на WhatsApp и Oculus направи всяко кътче от империята на Марк Зукърбърг офлайн в понеделник. Това беше прекъсване на социалните медии в най -добрия случай и изглежда особено трудно да се поправи.

Facebook не е потвърдил първопричината за проблемите им , но има много претенции онлайн. Семейството от приложения на компанията на практика е излязло офлайн от интернет в 18:40 ч., Според записите на Domain Name System.

СОЦИАЛНА МЕДИЯ

Името на домейна на Facebook се продаваше при достъп до проблем

Името на домейна на Facebook беше пуснато в продажба вчера по време на основната социална медийна платформа на компанията за социални медии, както и проблемът с достъпа до неговите услуги като Instagram и WhatsApp.

Според Down Detector, достъпът до услуги, собственост на Facebook, е прекъснат вчера около 19 часа. Потребителите на социалните медии започнаха да спекулират, че това ще е краткотрайно, подобно на предишни прекъсвания, когато не могат да използват услуги като Instagram и WhatsApp Messenger. И така, каква беше причината за прекъсването на Facebook ?

Има много технически изявления, но те са доста лесни за обяснение: Facebook е паднал от интернет картата.

Причина за срив във Facebook, Instagram и WhatsApp

DNS често се нарича телефонен указател на интернет, той превежда имената на домейни, които въвеждате, в раздел URL, като facebook.com, до IP адресите, в които се намират тези сайтове.

Проблемите с DNS са достатъчно често срещани и са причина за срив на определен сайт. Обикновено това може да се случи по технически причини, свързани с проблеми с конфигурацията, и е сравнително лесно за разрешаване.

“ Изглежда, че прекъсването на Facebook се дължи на DNS , но това е само един симптом на проблема “ , казва в изявление Трой Мурш, главен изследовател във фирмата за разузнаване на кибернетични заплахи Bad Packets .

Основният проблем, каза Мурш, и други експерти са съгласни, беше оттеглянето на Facebook от т. Нар. Border Gateway Protocol,  който включва IP адресите на DNS сървърите с имена . Ако DNS е телефонният указател на интернет, BGP е неговата навигационна система, т.е. той решава кои маршрутни данни да се получават, когато пътувате по информационната магистрала.

Все още нерешеният въпрос е защо BGP маршрутите изчезнаха на първо място. Не е често срещано неудобство, особено в този мащаб или за този период от време. По време на прекъсването Facebook не каза нищо освен „работи, за да се върне всичко към нормалното възможно най -бързо“.

Компанията заяви: “ Съжаляваме за всички, засегнати от прекъсванията на нашите платформи днес. Знаем, че милиарди хора и фирми по целия свят зависят от нашите продукти и услуги, за да останат свързани. Благодарим ви за търпението, докато се връщаме онлайн. “ беше използвал думите.

Подобни публикации

  1. Най-търсената функция в Threads най-накрая пристигна!
  2. Как да затворя Whatsapp онлайн? – 2023 г
  3. Очакваните емотикони идват, клавиатурите стават цветни!
  4. WhatsApp идва функцията за междуплатформени съобщения!
  5. Reddit получава нова функция

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.