Каква беше причината за срив на Facebook, Instagram и WhatsApp?facebook instagram whatsapp sriv

Защо Facebook, Instagram и WhatsApp се разбиха?

Каква беше причината за срив на Facebook, Instagram и WhatsApp? Прекъсването, което се случи за около 7 часа, създаде пукнатини във Facebook.

Каква беше причината за срив на Facebook, Instagram и WhatsApp ? Проблемите, свързани с DNS, доведоха до огромен спад в акциите на Facebook.

Прекъсването на WhatsApp и Oculus направи всяко кътче от империята на Марк Зукърбърг офлайн в понеделник. Това беше прекъсване на социалните медии в най -добрия случай и изглежда особено трудно да се поправи.

Facebook не е потвърдил първопричината за проблемите им , но има много претенции онлайн. Семейството от приложения на компанията на практика е излязло офлайн от интернет в 18:40 ч., Според записите на Domain Name System.

Прочети Още: Слушалките Oculus са деактивирани при срив във Facebook

Каква беше причината за срив на Facebook, Instagram и WhatsApp ? Проблемите, свързани с DNS, доведоха до огромен спад в акциите на Facebook.

Прекъсването на WhatsApp и Oculus направи всяко кътче от империята на Марк Зукърбърг офлайн в понеделник. Това беше прекъсване на социалните медии в най -добрия случай и изглежда особено трудно да се поправи.

Facebook не е потвърдил първопричината за проблемите им , но има много претенции онлайн. Семейството от приложения на компанията на практика е излязло офлайн от интернет в 18:40 ч., Според записите на Domain Name System.

СОЦИАЛНА МЕДИЯ

Името на домейна на Facebook се продаваше при достъп до проблем

Името на домейна на Facebook беше пуснато в продажба вчера по време на основната социална медийна платформа на компанията за социални медии, както и проблемът с достъпа до неговите услуги като Instagram и WhatsApp.

Според Down Detector, достъпът до услуги, собственост на Facebook, е прекъснат вчера около 19 часа. Потребителите на социалните медии започнаха да спекулират, че това ще е краткотрайно, подобно на предишни прекъсвания, когато не могат да използват услуги като Instagram и WhatsApp Messenger. И така, каква беше причината за прекъсването на Facebook ?

Има много технически изявления, но те са доста лесни за обяснение: Facebook е паднал от интернет картата.

Причина за срив във Facebook, Instagram и WhatsApp

DNS често се нарича телефонен указател на интернет, той превежда имената на домейни, които въвеждате, в раздел URL, като facebook.com, до IP адресите, в които се намират тези сайтове.

Проблемите с DNS са достатъчно често срещани и са причина за срив на определен сайт. Обикновено това може да се случи по технически причини, свързани с проблеми с конфигурацията, и е сравнително лесно за разрешаване.

“ Изглежда, че прекъсването на Facebook се дължи на DNS , но това е само един симптом на проблема “ , казва в изявление Трой Мурш, главен изследовател във фирмата за разузнаване на кибернетични заплахи Bad Packets .

Основният проблем, каза Мурш, и други експерти са съгласни, беше оттеглянето на Facebook от т. Нар. Border Gateway Protocol,  който включва IP адресите на DNS сървърите с имена . Ако DNS е телефонният указател на интернет, BGP е неговата навигационна система, т.е. той решава кои маршрутни данни да се получават, когато пътувате по информационната магистрала.

Все още нерешеният въпрос е защо BGP маршрутите изчезнаха на първо място. Не е често срещано неудобство, особено в този мащаб или за този период от време. По време на прекъсването Facebook не каза нищо освен „работи, за да се върне всичко към нормалното възможно най -бързо“.

Компанията заяви: “ Съжаляваме за всички, засегнати от прекъсванията на нашите платформи днес. Знаем, че милиарди хора и фирми по целия свят зависят от нашите продукти и услуги, за да останат свързани. Благодарим ви за търпението, докато се връщаме онлайн. “ беше използвал думите.

Подобни публикации

  1. Популярната функция на Instagram идва в YouTube!
  2. WhatsApp функция която ще се срещне с превод на живо
  3. Spotify функция която ще позволи да оставите коментар на подкастите!
  4. Функция за редактиране на снимки в Whatsapp
  5. Голяма стъпка за сигурността на потребителите на WhatsApp: Синя значка идва!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.