Стотици EVGA RTX графични карти, откраднати в САЩevga rtx

Според продуктовия мениджър на EVGA, графичните карти EVGA RTX са откраднати. Те се разминаха с камион графични карти EVGA RTX 30-Series.

Откраднати графични карти EVGA RTX . Инцидентът, за който се твърди, че се е случил в САЩ, е причинил щети за хиляди долари. Беше съобщено, че RTX 30-Series е откраднат при инцидента, което беше потвърдено от EVGA.

Сякаш недостигът на чипове не направи запасите от графични карти достатъчно трудни, престъпниците влошават положението много.

Прочети Още: Функцията за преглед на връзки към Instagram пристигна в Twitter

Според публикация във форума на продуктовия мениджър на EVGA Джейкъб Фрийман , крадците са се измъкнали с камион графични карти EVGA RTX 30-Series . Графичните карти са били транспортирани от Сан Франциско до дистрибуторския център на EVGA в Южна Калифорния по време на кражбата и остава неясно колко карти са били засегнати.

Ако смятате, че може да имате карта, замесена в тази кражба, можете да разберете, като въведете серийния номер на картата на страницата със статус на гаранцията на EVGA. Можете също да проверите, като се опитате да регистрирате картата си в секцията Моите продукти на този сайт . (Ако можете правилно да регистрирате картата си, можете да се уверите, че няма да бъде открадната.)

Откраднати графични карти EVGA RTX

В своята публикация продуктовият мениджър на EVGA предупреждава, че е незаконно да се „купуват или по някакъв начин изземват“ откраднати стоки, както и да се „укриват, продават, задържат или съдействат за укриване“ на тези карти.

EVGA също така казва, че записват серийния номер на откраднатите карти и няма да записват никакви заявки за гаранция или надстройка.

Смята се, че графичните карти, които са описани като флагмани, могат да се продават на много висока цена на черния пазар.

Фрийман не успя да предостави повече подробности за обира на камиона поради текущо полицейско разследване , но каза в имейл: „Призоваваме се да се свържем с нас, ако потребител има въпроси. Ако потребител получи открадната карта, ние ще докладваме за това на за всеки отделен случай .“

Това не е първият път, когато голямо количество графични карти са откраднати и за съжаление вероятно няма да е последният. В края на 2020 г. GeForce RTX 3090 на стойност около 340 000 долара беше откраднат от китайската фабрика на MSI .

Служители на MSI съобщили за ситуацията на полицейските екипи веднага след извършения обир. В изявлението на служителите на компанията се посочва, че транспортната зона във фабриката е постоянно наблюдавана от охранителни камери. Компанията също така често проверява камиони, влизащи и напускащи зоната за доставка.

Видеокартите се превърнаха в основна мишена на крадците. В момента Nvidia GeForce RTX 3090 се продава на дребно за около $1499 , но това може да скочи до $2000 и повече, ако има надстройки.

Подобни публикации

  1. Беше разкрито за колко ще се продава TikTok
  2. ChatGPT ще бъде обучаван със съдържание на Reddit!
  3. Рекорден ръст на пазарната стойност на Apple
  4. Grok, изкуственият интелект на X, ще получава всички резюмета на новини от X!
  5. Сключено е ново споразумение между TikTok и Universal Music!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.