Стойността на Tencent спадна огромно след китайския закон за игрите!

Tencent

Стойността на Tencent намалява след китайския срок за индустрията за видеоигри. И така, колко е загубила компанията досега?

Стойността на Tencent драстично се понижи след новите ограничения, които Китай въведе за игралната индустрия. Tencent Holdings, компанията -майка на Riot Games, разработчикът на League of Legends, основана през 1998 г., беше една от компаниите, които пострадаха най -много от решението да ограничат играта на деца.

Колко падна стойността на Tencent след решението на Китай?

В резултат на последните ограничения на Китай за игралната индустрия, Tencent отбеляза спад от 60 милиарда долара . Беше научено, че компанията, която датира от 1998 г., е загубила милиарди долари в стойност малко след новото приложение на Китай за непълнолетни деца (деца под 18 години).

Прочети Още: MacBook Pro с процесор M1X ще бъде представен през октомври

За да ограничи децата да играят видео игри, наскоро Китай прие регламенти, които ще попречат на непълнолетните да играят видео игри повече от 3 часа седмично.

Компаниите за игри, които са на или искат да купуват на китайския пазар за игри, сега трябва да спазват само 3 часа време за игра на видео игри седмично, но има и друга система, която компаниите трябва да правят и да се придържат към това. Компаниите трябва да имат система за проверка, за да проверят дали играчите не са деца.

Нововъведените ограничения за видеоигри се считат за по -строги от предишните ограничения за видеоигри, които позволяват на деца под 18 години да играят час и половина в делнични дни и 3 часа през уикендите и празниците.

Ограничението за деца също нанесе голяма загуба на Tencent. Според информацията, споделена от Bloomberg, наскоро Tencent и други лидери в индустрията бяха посъветвани да поддържат печалбите на заден план и да се опитат да предотвратят непълнолетни деца да се пристрастяват към игрите.

Tencent обеща миналия месец, че ще ограничи времето и парите, които младежите харчат за видеоигри, и дори разработи система за проверка на разпознаването на лица, за да попречи на децата да играят прекалено много.

Ограничението на видеоигрите, наложено от Китай на децата, в крайна сметка предизвика притеснения у инвеститорите. Това се отрази в процента на печалба на Tencent и стойността на Tencent спадна значително. Не се смята, че понастоящем Китай има планове да предприеме по -сериозни стъпки в индустрията на видеоигрите. Ако се вземат по -строги решения в тази област, разработчиците на игри може да продължат да страдат финансово.

Подобни публикации

  1. Stardew Valley постига невероятни продажби
  2. Sony обявява нови дати на пускане на услугата PlayStation Plus
  3. Как да инсталирате игра с Daemon Tools?
  4. PlayStation Plus Premium срещу Xbox Game Pass Ultimate: Кое е по-добро?
  5. Световноизвестният разработчик на игри Epic Games обяви, че ще дари на Украйна приходите

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.