Тайван забранява износа на чипове за Русия и Беларусtayland spira chipovete

Тайван забрани износа на чипс за Русия и Беларус. Така Русия и Беларус няма да могат да внасят чипове и оборудване за чипове от Тайван.

Тайван забрани целия износ на съвременни чипове за Русия и Беларус. Правителството взе решението заради продължаващата окупация на Украйна от руски сили.

Прочети Още: Messenger е добавена нова функция, която ще направи потребителите щастливи

По-рано тази седмица Министерството на икономическите въпроси на Тайван (MOEA) сподели списък с всички високотехнологични продукти, които ще бъдат забранени за износ в Русия и Беларус. Министерството също така обяви, че тези нови високотехнологични продукти също ще бъдат забранени от Беларус, тъй като това може да помогне на Русия да заобиколи тези санкции. Така че сега компаниите в тези два региона вече няма да могат да купуват някои от определени полупроводникови продукти като микропроцесори или дори микросхеми.

Това решение се основава на външно свързване със скорост на производителност от 5 гигафлопса или по-висока, честотно съотношение над 25 MHz, скорост на трансфер на данни от 2,5 MB/s или по-висока, повече от 144 пина или 0. То включва всякакви жанр с разпространение на латентност под .4 наносекунди. Казано по-просто, Русия и Беларус по принцип вече изобщо не могат да си набавят модерни технологии, произведени в Тайван.

Тайван няма да продава инструменти за производство на чипове

Освен съвременните чипове, Тайван няма да продава оборудване, свързано с производството на чипове на тези страни. С други думи, те също няма да могат да предоставят оборудване за производство на собствени чипове. Това означава, че всеки вид електронно производство, за което се сетите, може да бъде прекъснат, защото Тайван има значителен процент в света, особено в доставките на такива продукти.

Не е ясно защо Тайван чака толкова дълго за това решение. И така, какво мислите по тази тема? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Как да прехвърля данни от стар iPhone към нов iPhone?
  2. Как да инсталирате безплатен Windows 11?
  3. Пуснато приложението Vision Pro на TikTok
  4. Миграцията на потребителите на телефони с Android към iPhone
  5. Лаптоп с подвижен екран идва от Lenovo!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.