TikTok отрича откраднати 2 милиарда записа с данниtiktok 2 milion

TikTok категорично отрече твърденията, че милиарди данни са били изгубени през последните дни. Ето подробностите!

По-рано този месец беше съобщено как изследователи по сигурността са разкрили сериозна уязвимост на TikTok, която може да изложи потребителите на кражба на акаунт с едно кликване. Този проблем, засягащ потребителите на приложения за Android, е коригиран от TikTok. Разбира се, твърденията за това не приключиха бързо.

Прочети Още: Задължително актуализации на телефоните в продължение на 5 години

Говорител на TikTok каза на репортер, че няма доказателства за пробив в сигурността. Експертите по сигурността препоръчват на потребителите на TikTok да сменят паролите си и много внимателно да се уверят, че двуфакторното удостоверяване (2FA) е активирано.

Какво трябва да направят потребителите на TikTok за сигурност?

Първите съобщения за предполагаема атака бяха публикувани на таблото за съобщения на Breach Forums на 3 септември. В тази публикация потребителят каза, позовавайки се на предполагаемите откраднати данни, „Все още не сме решили дали искаме да ги продадем или да ги направим публични“. казах.

Публикувана е връзка към два примера на данните и видео на поредица от таблици на база данни. Докладът също така твърди, че 2 милиарда записа са извлечени от базата данни.

Говорител на TikTok каза на длъжностни лица, които се свързаха с TikTok за повече информация, „TikTok дава приоритет на поверителността и сигурността на данните на нашите потребители. Нашият екип по сигурността проучи тези твърдения и не намери никакви доказателства за пробиви в сигурността.“ той отговори.

Потребителите на TikTok се съветват да сменят паролите си и да включат двуфакторно удостоверяване, въпреки че засега ситуацията остава неясна.

Подобни публикации

  1. Google се готви да представи новия си изкуствен интелект
  2. Netflix и приложението за запознанства Bumble си сътрудничат
  3. Важна новина на всички потребители на Йеттел 2023
  4. Кога ще бъдат пуснати MacBooks с OLED дисплеи?
  5. Нова функция за Гледания сега под туитове ви очаква!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.