TikTok отрича откраднати 2 милиарда записа с данниtiktok 2023

TikTok категорично отрече твърденията, че милиарди данни са били изгубени през последните дни. Ето подробностите!

По-рано този месец беше съобщено как изследователи по сигурността са разкрили сериозна уязвимост на TikTok, която може да изложи потребителите на кражба на акаунт с едно кликване. Този проблем, засягащ потребителите на приложения за Android, е коригиран от TikTok. Разбира се, твърденията за това не приключиха бързо.

Прочети Още: Задължително актуализации на телефоните в продължение на 5 години

Говорител на TikTok каза на репортер, че няма доказателства за пробив в сигурността. Експертите по сигурността препоръчват на потребителите на TikTok да сменят паролите си и много внимателно да се уверят, че двуфакторното удостоверяване (2FA) е активирано.

Какво трябва да направят потребителите на TikTok за сигурност?

Първите съобщения за предполагаема атака бяха публикувани на таблото за съобщения на Breach Forums на 3 септември. В тази публикация потребителят каза, позовавайки се на предполагаемите откраднати данни, „Все още не сме решили дали искаме да ги продадем или да ги направим публични“. казах.

Публикувана е връзка към два примера на данните и видео на поредица от таблици на база данни. Докладът също така твърди, че 2 милиарда записа са извлечени от базата данни.

Говорител на TikTok каза на длъжностни лица, които се свързаха с TikTok за повече информация, „TikTok дава приоритет на поверителността и сигурността на данните на нашите потребители. Нашият екип по сигурността проучи тези твърдения и не намери никакви доказателства за пробиви в сигурността.“ той отговори.

Потребителите на TikTok се съветват да сменят паролите си и да включат двуфакторно удостоверяване, въпреки че засега ситуацията остава неясна.

Подобни публикации

  1. Сайтът за разработка на торенти RARBG е затворен
  2. Google ще блокира наводнения с помощта на изкуствен интелект
  3. Sony работи върху модел на сгъваем смартфон
  4. Нова глоба от един милион долара за Google!
  5. Важна промяна от Apple 2023

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.