Задължително актуализации на телефоните в продължение на 5 годиниupdate 5 years

Ще бъде задължително изпращането на актуализации на телефоните в продължение на 5 години

Новият регламент, предложен в Европейския съюз, може да изисква от компаниите да изпращат актуализации на телефони в продължение на 5 години. Ето подробностите!

Прочети Още: Поддръжката на Whatsapp е прекратена от два модела iPhone

Законодателите на Европейския съюз предложиха широки регулации за смартфони, продавани в собствените им страни. Регулаторите препоръчват на доставчиците на телефони да предоставят най-малко пет години актуализации за сигурност и три години актуализации на операционната система на своите устройства. Освен това въпросните актуализации на сигурността и операционната система ще трябва да достигнат до потребителите „най-късно два месеца след като станат достъпни за обществеността“.

Тези разпоредби, ако бъдат приложени, биха могли фундаментално да променят начина, по който OEM производителите на Android обработват софтуерната поддръжка за своите устройства. В момента Samsung и Google са единствените марки, които обещават пет години актуализации за сигурност на своите телефони . Въпреки това, не всички устройства дори на тези марки могат да се възползват от тези предимства. Samsung пуска четири големи актуализации на Android за своите устройства от висок клас и в момента това е най-дългият процес на актуализация в света на Android. За разлика от това, Google и други марки предоставят три или по-малко важни актуализации на операционната система за определени устройства.

Регламент като този може да принуди компаниите да пускат по-дълги актуализации не само за водещи телефони, но и за бюджетни устройства от по-нисък клас, които често не получават дългосрочни ангажименти за актуализация от производителите.

Има и важни разпоредби относно живота на батерията на телефоните

Проекторегулациите също така гласят, че капацитетът на батерията на устройството “ няма да се влоши след актуализация на софтуера на операционната система или актуализация на фърмуера, когато се измерва със същия тестов стандарт, използван първоначално за декларацията за съответствие . “ В допълнение , „не трябва да настъпва промяна в производителността в резултат на отказ на актуализация, с изключение на приложен софтуер на трета страна“ .

Европа напоследък е водеща в регулирането на смартфоните. Регионът наскоро прие закон , който изисква всички смартфони да имат USB-C възможност за зареждане до 2024 г. Последните предложени разпоредби ще доведат до задължителни промени в природата и, ако бъдат приети, биха могли фундаментално да променят средата на телефона с Android.

Подобни публикации

  1. Нова промяна в мобилното приложение на YouTube
  2. Threads се развива: Налични са много нови функции
  3. TikTok получи едно от най-големите наказания напоследък!
  4. Невероятна иновация от Google Translate
  5. Функцията за аудио и видео разговори идва в X!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.