Учените работят върху ваксина срещу COVID за пиенеvaksina za piene covid 19

Учените работят върху ваксина срещу COVID за пиене

Чували сме за много различни ваксини срещу COVID-19, но ново проучване разкрива, че ваксината срещу COVID-19 може да се пие. Ето подробностите! В бъдеще изследователите призовават за видове ваксини, които ще ни предпазят по-добре не само от сериозни заболявания, но и от инфекция, но парите и новите технологии за ваксини може да застанат на пътя. Какво ще стане, ако можете да изпиете ваксината си срещу COVID-19, вместо да бъдете простреляни в ръката?

Можете да направите това през следващите няколко години, тъй като изследователите разширят фокуса си върху назалните ваксини, както и върху оралните ваксини „отпиване и преглъщане“, като QYNDR , която е завършила клинично изпитване фаза 1 и в момента очаква повече финансиране, за да проведе по-подробно, напреднали изпитания, които наистина биха могли да пуснат ваксината на пазара .

Кайл Фланиган , основател на US Specialty Formulations, производител на QYNDR , казва, че ваксината QYNDR се обявява за „нежна“, защото е по-мек начин за прилагане на ваксината, съобщава CNET. Обещаващите резултати от клинични изпитвания от Нова Зеландия дават надежда, че QYNDR ще бъде жизнеспособна опция за защита срещу редица циркулиращи варианти на COVID-19. Посочва се, че констатациите все още не са преминали партньорска проверка.

Ще бъде ли налична ваксина срещу COVID-19 за пиене?

„Наистина е трудно да накарате ваксина да оцелее през храносмилателната ви система, но ние успяхме да разберем как една ваксина ще премине през стомаха и в червата и ще бъде ефективна и ще даде подходящия отговор “, каза Фланиган . казаха, но се нуждаят от финансиране от инвеститори, за да усъвършенстват ваксината за проучване и допълнителните клинични изпитвания, необходими за пускането й на пазара.

Мукозните ваксини се различават от традиционните типове ваксини, тъй като влизат или през лигавицата на носа ни (както при много обсъжданата назална ваксина срещу COVID-19), или през нашите лигавици от червата ни (както при перорална ваксина като QYNDR). Поради различните видове имунитет, който генерират, и факта, че той започва там, където вирусът навлезе в тялото ни, лигавичните ваксини се рекламират като жизнеспособни, дори положителни, възможности за борба с инфекциите с COVID-19.

Засега не е ясно дали ще бъде осигурено финансиране за този метод, но е вероятно проблемът да се появи отново в бъдеще.

Подобни публикации

  1. Как да използвате филтър за синя светлина на PC и Mac устройства?
  2. Vision Pro може да се използва от хирурзи в хирургията
  3. Най-интересните и животоспасяващи технологии в света
  4. Каква е разликата между PDR и психологията?
  5. Как се прави кръводаряване? Какви са условията?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.