Вече е възможно да създавате музика само като пишете: AudioCraft е наличен!Вече е възможно да създавате музика само като пишете: AudioCraft е наличен!

Audiocraft, новият изкуствен интелект, който Meta предостави в партньорство с Microsoft, може да е началото на нова ера в областта на музиката. Ето подробностите! Meta, в сътрудничество с Microsoft, представи AudioCraft, най-новият си инструмент за изкуствен интелект, който може да генерира висококачествено аудио и музика от текст.

Инструментът има за цел да опрости процеса на добавяне на музика към видеоклипове в Instagram и да елиминира необходимостта от търсене на множество песни.

Въпреки че някои артисти са загрижени за тази технология, AudioCraft в момента е достъпен като код с отворен код за изследователи и практици за напредък в областта на звука и музиката, генерирани от AI.

AudioCraft се състои от три модела:

  • MusicGen
  • AudioGen
  • Подобрена версия на EnCodec

audiocraft ai

Как работи AI AudioCraft на Meta?

Въпреки че MusicGen е проектиран да създава музика, той се обучава върху голям набор от данни от 400 000 музикални записи.

AudioGen, от друга страна, произвежда реалистични звуци от околната среда въз основа на писмени описания на акустични сцени.

EnCodec осигурява възпроизвеждане на музика с по-високо качество с по-малко проблеми.

Признавайки важността на отговорната иновация, Meta има за цел да се справи с пристрастията и злоупотребите в генеративните модели чрез споделяне на кода на AudioCraft и насърчаване на разнообразието в наборите от данни за обучение за тези модели.

Компанията е развълнувана да стане свидетел на творческите резултати, които хората ще постигнат, използвайки AudioCraft. И така, какви са вашите мисли за бъдещето на тази технология? Можете да го споделите с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Какво представлява функцията за проследяване на очите на iPhone?
  2. Стана ясна цената на iPhone SE 4, който ще разтърси пазара на смартфони!
  3. Asus Rog съюзник
  4. Проблемът в iOS 17.5 създаде бъркотия в iPhone
  5. Как да използвам ChatGPT в WhatsApp?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.