Влизане във фейсбук без паролаvlizane v facebook bez parola

Как да влезете във Facebook без парола

Ако сте влезли във Facebook, но не можете да си спомните паролата си, можете да влезете без парола. Процесът е прост и включва няколко стъпки.

Първата стъпка е да намерите устройство или местоположение, където преди това сте използвали вашите данни за вход във Facebook. Това може да е стар лаптоп, домашен компютър или мобилен телефон, до който все още имате достъп. След като го намерите, щракнете върху „Нулиране на парола“ и следвайте инструкциите на екрана.

Как да използвате двуфакторното удодостоверяване в Фейсбук?

Вторият вариант е да използвате двуфакторно удостоверяване (TwoFA). Това е сигурен начин да защитите акаунта си. Изисква се да отговорите на защитен въпрос или да въведете код за възстановяване, преди да имате достъп до акаунта си. Можете да изберете да получавате тези кодове по имейл или текстово съобщение.

Можете също да използвате хардуерен ключ за сигурност. Това е малко хардуерно устройство, което можете да поставите в USB порт, за да ви помогне да потвърдите самоличността си, преди да влезете.

След като настроите тази опция, няма да е необходимо да влизате с вашия имейл или телефонен номер, освен ако не използвате непознат браузър или устройство. Това прави по-трудно някой да проникне в акаунта ви, ако успее да получи вашия имейл или телефонен номер.

Ако използвате този метод, добра идея е редовно да променяте паролата си. Това помага да се гарантира, че използвате силна, уникална парола, която не съдържа вашето име или рождена дата. Трябва също така да избягвате да използвате думи, които са лесни за дешифриране, като „любов“, „смешно“ и „бебе“.

Друг вариант е да настроите доверени контакти, които да ви помогнат да възстановите акаунта си, ако не можете да си спомните паролата си. След това тези приятели могат да използват URL, за да генерират код за възстановяване за вашия акаунт.

За да настроите доверени контакти, отидете във вашия профил и щракнете върху „Разкриване на моите доверени контакти“. Въведете пълните имена на трима или повече приятели в полето, за да покажете всички контакти, след което щракнете върху „Потвърждаване“.

Можете да имате само три доверени контакта едновременно. Ако имате повече от три, ще трябва да изчакате да отговорят, преди да можете да нулирате паролата си.

Как да нулирате паролата на Фейсбук в Google Authenticator?

Трета опция е да нулирате паролата си с код за сигурност, който получавате чрез услуга на трета страна като Google Authenticator или Duo Mobile. Това е много сигурен начин да влезете във вашия акаунт във Facebook и може да бъде особено полезен, ако имате мобилен телефон, до който не искате никой друг да има достъп.

Ако не можете да използвате някой от тези методи за влизане, можете да се свържете с Facebook и да поискате повторно задаване на парола. Те ще ви уведомят какво да правите по-нататък, но не винаги реагират бързо.

Ако не можете да използвате нито един от тези методи за възстановяване на паролата си, Facebook ще ви изпрати връзка, за да я нулирате, като използвате вашия имейл адрес или телефонен номер. Въпреки това е по-добре да използвате други мерки за сигурност вместо това.

Можете да хвърлите едно око и Как да си отключа профила си в Фейсбук?

Подобни публикации

 1. WhatsApp увеличава сигурността
 2. Какъв е ключът към безопасността в дигиталната ера?
 3. Lockly Smart Lock: Характеристики и цена на заключване на врати със сканиране на лица
 4. Ограничаване на Социалните Медии за Младежи в Англия: Нови Регулации на Хоризонта
 5. Най-използваните пароли в света

You may also like...

3 Responses

 1. kostadinsmilenov каза:

  По неизвестни причини ми спряха фейса, имам същия имейл и телефонен номер,не си спомням паролата и аз 88 годишен човек ходя по мъките повече от година и си казвам „Браво на тези, че много се грижат за сигурността ни“ като ни измъчват със все по сложни методи за защита

 2. Metodi каза:

  Идеално тъкмо се чудех как да влизам в фейсбук но с ваша помощ успях много благодаря

 3. Nikolai каза:

  Nulirane na parola

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.