Какво представлява Windows Paint Artificial Intelligence Feature Cocreator?paint cocreator ai

Какво представлява Windows Paint Artificial Intelligence Feature Cocreator? Как да използвам?

Cocreator, новата функция за изкуствен интелект в Paint, вече е достъпна. Вече можете да въведете подкана в това приложение и да създадете поддържани от AI визуализации. Ето подробностите! Windows, която направи много инвестиции в областта на изкуствения интелект , сега въвежда функции за изкуствен интелект в някои инструменти, използвани в нейната операционна система. Първият и най-популярен от тези инструменти е: Paint.

Вече ще можете да създавате творчески произведения с поддръжка на AI в Paint. Но как? Ето подробностите за функцията за изкуствен интелект, добавена към Windows Paint!

Какво представлява функцията за изкуствен интелект Windows Paint?

Модел на изкуствен интелект, базиран на същата логика като „създателя на изображения“, използван в браузъра на Windows, наречен Bing, се зарежда в Paint. Благодарение на тази функция вече имате възможност да създавате изображения от текст в Paint.

Този инструмент, наречен “Cocreator ” , има сходни функции с модела Dall-E 3 , разработен от OpenAI. Тъй като интерфейсът му е много функционален, той също е лесен за използване.

Първият лаптоп с изкуствен интелект

Чертежите, направени от екипа на Windows Central по отношение на този проект, показват, че към приложението е добавен бутон, наречен „Magic Paint“. Очакваше се, че заедно с този бутон ще има лента за подкани. Сега виждаме, че съответният бутон се нарича „cocreator“.paint cocreator

Как да използвам функцията за изкуствен интелект на Windows Paint?

За да се възползвате от функцията за изкуствен интелект, наречена Cocreator, трябва да имате инсталирана операционна система Windows 11 на вашето устройство и да имате акаунт в Microsoft.
Когато активирате функцията Cocreator, приложението ви дава 50 кредита безплатно.
Тези кредити се приспадат всеки път, когато създавате изображение. Ако кредитите ви свършат, трябва да изчакате определен период от време.
Тази функция, която първоначално беше достъпна само за потребителите на Windows Insider, сега може да бъде изпробвана от всички потребители. Нека отбележим, че засега поддържа само английски и е наличен в Германия, Италия, САЩ, Франция, Австралия, Англия и Канада. Очаква се в близко бъдеще тези ограничения да бъдат премахнати.
Когато отворите Paint и щракнете върху бутона „Cocreator“, можете да получите достъп до функцията за изкуствен интелект, поддържана от DALL-E и ChatGPT.
Всичко, което трябва да направите, е да въведете подкана относно визуалното изображение, което искате да създадете с AI, в лентата за подкани, която се появява.
След като напишете текста на заявката, трябва да изберете стила, който желаете от предлаганите опции и да натиснете бутона „Създай“.
След този процес приложението ви предлага три различни визуални опции. Можете да продължите, като изберете някое от тези изображения, което желаете.
Можете лесно да прехвърлите изображението, което сте избрали, в платното на Paint и да правите различни редакции върху него.
Можете да използвате инструмента „Paint Layers“, за да редактирате изображенията, произведени според вашата заявка.

Струва си да запомните, че друга функция за изкуствен интелект, налична в Paint, е „изтриване на фона“. В бъдеще се очаква функции като визуално завършване и намаляване на обекти с изкуствен интелект да дойдат в приложението.

Paint не е единственият инструмент, разработен от Microsoft в тази област. Функциите за изкуствен интелект също ще бъдат включени в инструмента за скрийншот, приложенията за снимки и камера.

Подобни публикации

  1. Автоматично проследяване на съня с WatchOS 11!
  2. Научете как водата може да ремонтира вашия екран мигновено!
  3. Как да знаете часа, дори ако батерията ви е изтощена в iOS 18?
  4. Представена е VisionOS 2! Ето функциите
  5. Представен iOS 18: Вълнуващи функции!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.